Hamas Mahmud Abbas'ın Tehdidine Gösteriyle Cevap Verdi

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi üyesi Salah El-Berdevil, Gazze’ye fazla baskı yapılması konusunda uyararak, yapılan baskı ve dayatılan ambargonun sonunda Siyonist işgal rejiminin yüzüne patlayacağını belirterek, Gazze’ye karşı görülmemiş adımlar atacağını söyleyen Mahmud Abbas’ın tehditlerini reddettiklerini söyledi. 

Görüntülenme: 1941 Tarih: 14 Nisan 2017 19:17
Hamas Mahmud Abbas'ın Tehdidine Gösteriyle Cevap Verdi

Hamas hareketinin bugün (14 Nisan) Cuma namazından sonra Gazze’nin Han Yunus şehrinde Gazze’ye karşı yapılan komplo ve tuzakları protesto etmek için düzenlediği gösteride konuşan El-Berdevil “Gazze’ye karşı yapılan yeni komplo asla başarıya ulaşmayacak ve bu işgalcinin yüzüne tepecektir” dedi.
El-Berdevil yaptığı konuşmada, uzlaşı hükümetinin Gazze’ye yönelik sorumluluklarını yerine getirmesi durumunda Hamas’ın daha önce varılan uzlaşıyı hayata geçirmeye ve bakanlıklar arasındaki koordinasyonu sağlamak için kurulan idari komisyonu feshetmeye hazır olduğunu söyledi.
Hamas hareketinin siyasi baskıları ve tehditleri asla kabul etmediğini belirten El-Berdevil, “Abbas’ın yaptığı tehditlerin fazlasını on yılda gördük ve buna sabrettik. Bugün, halkımıza ve direnişimize dayatılan yeni bir siyasi kuşatma dalgasıyla karşı karşıyayız” ifadesini kullandı.
El-Berdevil, “Amerika idaresi Filistin sorununu Filistin halkına diz çöktürerek çözeceğini düşünüyorsa yanılıyor” diyerek Trump idaresine de mesaj gönderdi.
Bahreyn’de bulunan Mahmud Abbas, Hamas’tan Gazze’yi teslim etmesini isteyen Fetih liderlerinin yaptıkları açıklamaları destekler mahiyette açıklamalarda bulunarak, Gazze’ye karşı daha önce görülmemiş yaptırımlara gideceği tehdidinde bulundu.
 
 fiem

Yorumlar