Abbas'ın Baş Kadısından Şaşırtan Gazze Fetvası

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas’ın baş kadısı Mahmud El-Hebbaş, Gazze bölgesini Dırar Mescidi olarak niteleyerek, Gazze’ye karşı ağır ve daha önce görülmemiş yaptırımlara gidilmesine fetva verdi. 

Görüntülenme: 2236 Tarih: 15 Nisan 2017 14:11
Abbas'ın Baş Kadısından Şaşırtan Gazze Fetvası

Ramallah’ta Mahmut Abbas’ın da bulunduğu mescitte Cuma hutbesini veren El-Hebbaş, Gazze’deki durumun Mescidi Dırar’a benzediğini belirterek, Hz. Peygamber’in bu mescidin yakılmasını ve yıkılmasını emrettiğini söyledi.
El-Hebbaş hutbesinde, “Hz. Peygamber zamanında bazı insanlar mescit yapıp Peygamber’den o mescide gelip namaz kılmasını, kendilerini ve yaptıklarını bereketlendirmesini istediler. Peygamber de onlara geleceği sözünü verdi. Ancak inen vahiy ona gitmemesini emretti. Allah kıyamete kadar okunacak ayetler indirdi. Peki bundan sonra Peygamber ne yaptı? Acaba oraya gitmemekle mi yetindi. Hayır. Otoritesini o mescidi yıkmakta kullandı. Oraya gönderdiği iki adama “Halkı zalim olan şu mescide gidin ve orayı yakın” dedi. Bunun üzerine o iki adam gidip mescidi yaktılar” dedi.
Sözü Gazze’ye getiren El-Hebbaş şöyle devam etti: “Bugün bu olayın benzerini yaşıyoruz. Burada Filistin’i bölmek, Filistin davasını tasfiye etmek için büyük bir komplo var. Bazıları Filistin’in bir parçası Gazze’de Hamas otoritesi altında yeni bir oluşuma gitmek istiyor. Allah katında büyük sorumluluğu olan Başkan ne yapmalı peki? Göz mü yumacak? İltifat mı edecek? Bu komploya katılmamakla mı yetinecek? Hayır. Bu büyük komployu başarısız kılmak için daha önce görülmemiş uygulamalarla başvurmak zorunda da kalsa onun bu yönde adımlar atması şer’an, örfen, siyaseten vaciptir” ifadesini kullandı.
fiem

Yorumlar