Gazzeli Çiftten Örnek Mehriye Davranışı

Gazze’nin merkezinde bulunan Elberic mülteci kampı sakinlerinden Filistinli bir baba, kızını 1 milyon salavat getirme, 1 milyon Subhanallah zikri söyleme ve Kur’an-ı Kerim’i hıfzetme şartıyla Gazzeli bir gençle evlendirdi.  

Görüntülenme: 2874 Tarih: 02 Mayıs 2017 16:51
Gazzeli Çiftten Örnek Mehriye Davranışı

Filistin Enformasyon Merkezi’nin Gazze’den bildirdiğine göre, Elberic mülteci kampında yaşayan iki önde gelen ailenin gençleri Filistin Yasama Meclisi milletvekillerinden Abdurrrahman El Cemal’in de katıldığı bir düğün merasiminde sünnet-i seniyyeye tabi olarak hayatlarını birleştirdiler.

Damat ve gelini bu örnek davranışından dolayı tebrik eden milletvekili El Cemal, bu düğün merasiminin öneminin, mehriyenin sadece paradan ibaret olmadığı tıpkı Resul-i Ekrem (saa)’in bizlere tavsiye ettiği mehriyenin düşük tutulması gerektiği gerçeğini bize hatırlatması olduğunu söyledi.

Filistin Parlamentosu üyesi El Cemal, Gazze’nin yaşadığı bu ekonomik krizde anne ve babaların, bu ailenin davranışını örnek almaları gerektiğini, gelinin ailesinin bu mehriyeyi kabul etmesinin takdire şayan bir davranış olduğunu, bunun  Resul-i Ekrem’e ve Kur’an-i Mecid’e bir saygı ve sevgi ifadesi  taşıdığını vurguladı. 

kudusgunu.com

Yorumlar