Filistinli Esirlerin Açlık Grevi 18. Gününde

İsrail zindanlarındaki Filistinli esirlerin, işgal yönetimi tarafından engellenen haklarının verilmesi amacıyla başlattıkları Özgürlük ve Onur İçin Açlık Grevi on sekizinci gününe girdi. 

Görüntülenme: 1817 Tarih: 04 Mayıs 2017 17:11
Filistinli Esirlerin Açlık Grevi 18. Gününde

İşgal rejimine bağlı cezaevleri yönetimlerinin Filistinli esirleri açlık grevlerinden vazgeçmeye zorlamak için baskı ve şiddet uygulamalarının da devam ettiği ifade edildi.
Bu arada Özgürlük ve Onur Grevi Medya Komisyonu tarafından yapılan açıklamaya göre işgal yönetimi, Askalan Cezaevinde açlık grevine katılan esirleri bugün (4 Mayıs Perşembe) sabahtan itibaren başka yerlere nakletmeye başladı. Ancak götürüldükleri yer hakkında henüz bir bilgi edinilemediği ifade edildi.
İşgal zindanlarında tutulan esirlerden yaklaşık 1500 kişi Filistin Esir Günü'ne denk gelen 17 Nisan'dan itibaren, işgal rejiminin cezaevlerindeki kötü muamelelerine tepki amacıyla ve esirlerin daha önceki açlık grevlerinde elde ettikleri haklarının geri alınmasına karşı Özgürlük ve Onur İçin Açlık Grevi'ni başlatmıştı.
İşgal zindanlarındaki Filistinli esirler 1967'den bu yana 23 ayrı toplu açlık grevi gerçekleştirdi. Bundan önceki son toplu açlık grevi ise 2014 yılında idarî hapis uygulamasına mahkûm edilmiş olanların gerçekleştirdiği ve 63 gün süren açlık greviydi.
İşgal zindanlarında hâlen yedi bin civarında esir bulunduğu bunların 57'sinin kadın, 300'ünün çocuk olduğu, 500 kişinin idarî hapis cezasıyla tutulduğu, 1800 esirin de hasta olduğu ifade edildi.
 
fiem

Yorumlar