Filistinli Esirlerin Açlık Grevi 20. Gününde

Siyonist işgal rejimi zindanlarında 1600 esir, Özgürlük ve Onur İçin Açlık Grevi direnişinde 20’inci güne girdi.  

Görüntülenme: 1760 Tarih: 06 Mayıs 2017 13:50
Filistinli Esirlerin Açlık Grevi 20. Gününde

Filistinli esirlerin, cezaevi yönetiminin gasp ettiği temel haklarının geri verilmesi, idari tutuklamalarla tek kişilik tecrit hücre cezası politikasının son bulması, ailelerin ziyaretlerine getirilen kısıtlamaların kaldırılması, sağlıktaki ihmalin bırakılması gibi taleplerle başlattıkları direniş bütün baskı, tehdit, şantaj ve zulme rağmen devam ediyor.
Açlık direnişini sürdüren esirlere yönelik baskılarına ve zulmüne devam eden cezaevi yönetiminin dün yine bazı esirlerin yerlerini değiştirdiği ve bazılarını tecrit odalarına aldığı belirtildi.
Siyonist cezaevi yönetiminin dün esirlerin direnişine iştirak eden Nail El-Bergusi, gazeteci Muhammed El-Gig ve Fayiz Hamid’i Askalan’dan başka cezaevlerine naklederken, Ahmed Saadat, Ahid Ebu Ğelmi, Basım Hendekci, Sair Hanenni, Abbas Es-Seyyid ve Hasan Selame’yi de Rimon cezaevinden yine başka cezaevlerine naklettiği ve esirlerden bazılarını tecrit odalarına aldığı ifade edildi.
Zindanlarda direniş devam ederken, bütün Filistin’de esirlere destek için kurulan eylem çadırlarında Filistinliler açlık grevindeki esirlere destek vermekte, gösteri ve yürüyüşler yapmakta ve işgal askerleriyle çatışmaktadırlar.
fiem

Yorumlar