BDS Türkiye Nakba’nın Yıldönümünde Katil İsrail Konsolosluğu Önüne Çağırıyor (DAVET)

BDS Türkiye (Filistin için İsrail’e Boykot Girişimi) 15 Mayıs, Nakba’nın yıldönümünde eyleme, İsral Konsolosluğu önüne çağırıyor  

Görüntülenme: 1990 Tarih: 13 Mayıs 2017 21:49
BDS Türkiye Nakba’nın Yıldönümünde Katil İsrail Konsolosluğu Önüne Çağırıyor (DAVET)

15 Mayıs 1948, Filistin halkının “Büyük Felaket” günüdür. Siyonistlerin Filistin topraklarının geniş bir kısmına el koyduğu ve kanlı bir tehcir süreciyle yüz binlerce Filistinliyi yurtlarından çıkardığı gündür.

Filistinlilerin “Nakba” adını verdiği bu felaket, tarihte kalmış bir olay değil, 69 yıldır süren bir gerçekliktir. Bugün Siyonist işgal ve yerleşim büyüyerek devam ederken, Filistin halkının evlerine ve topraklarına el koyma, özgürlüklerine ve canlarına kast etme saldırıları artarak devam ediyor ve sayıları 6 milyonu geçen Filistinli mültecinin evlerine dönüş hakkı inkâr ediliyor.

Sizleri, Nakba’nın 69. yıl dönümünde Filistin halkının özgürlük ve topraklarına geri dönüş mücadelesine desteğimizi ve İsrail’i boykot çağrımızı yinelemek, aynı zamanda Türkiye-İsrail normalleşme sürecini protesto etmek ve İsrail hapishanelerinde açlık grevinde olan Filistinli esirleri selamlamak için düzenleyeceğimiz eyleme davet ediyoruz.

Tarih: 15 Mayıs 2017 Pazartesi

Saat: 19.00

Yer: İsrail konsolosluğu önü (toplanma yeri Levent Çarşı metro çıkışı)

BDS-Türkiye

Yorumlar