İsam Yusuf'tan Gazze İçin Yeni Özgürlük Filosu Çağrısı

Kilometrelerce Gülücük İnsani Yardım Kafileleri Genel Koordinatörü Isam Yusuf, Gazze Şeridi'nde abluka altında tutulan Filistinlilere destek amacıyla yeni özgürlük filolarının organize edilmesi çağrısında bulundu.  

Görüntülenme: 1741 Tarih: 31 Mayıs 2017 16:47
İsam Yusuf'tan Gazze İçin Yeni Özgürlük Filosu Çağrısı

İşgal ordusunun Gazze'ye insani yardım götürmek için yola çıkan Özgürlük Filosu'na düzenlediği baskının 7'nci yıldönümü münasebetiyle bugün (30 Mayıs Salı) bir bildiri yayınlayan Yusuf, Mısır yönetiminden ablukanın etkisini hafifletmek için Rafah Kapısı'nı açmasını istedi.
Özgürlük Filosu'na düzenlenen saldırının yıldönümünün Türkiye'de ve tüm dünyada Gazze'ye destek için daha çok çalışmaya sevk etmesi gerektiğini belirten Yusuf, Türk halkını, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Mavi Marmara gemisi yolcularını ve ailelerini selamladı.
Uluslararası toplumun harekete geçerek tüm ticari kapıları açması için İsrail'e baskı yapmasını isteyen Yusuf, Gazze Şeridi'nde iki milyonu aşkın insanın oldukça zor şartlar altında yaşam savaşı verdiğine dikkat çekti.
Haksız ve gayri hukuki ablukanın devam etmesinin zulüm olduğunu dile getiren Yusuf, İHH'ya da Gazze'ye verdiği destek dolayısıyla teşekkür etti.
Yusuf, Ramazan ayında Filistin halkına destek olunması ve Gazze Şeridi'ne yardımların artırılması çağrısını yineledi.
 
 fiem

Yorumlar