Siyonist Gazete: ‘İsraillilerin Ekseriyeti Filistinlilerle Barışa İnanmıyor’

Dün yayınlanan bir kamuoyu araştırmasının sonucuna göre, işgal altındaki Filistin topraklarında yaşayan Yahudilerin çoğunluğu Filistinlilerle barış yapılmasına muhalif ve Siyonist projeyi destekliyor. Bu Yahudilerin ekseriyeti aşırılık yanlısı sağcı hükümetin etkisi altında ve aşırı sağcı partiyi destekliyor. 

Görüntülenme: 2180 Tarih: 03 Haziran 2017 09:07
Siyonist Gazete: ‘İsraillilerin Ekseriyeti Filistinlilerle Barışa İnanmıyor’

Filistin Enformasyon Merkezi’nin haberine göre, Siyonist Yediot Ahranot gazetesinin yayınladığı kamuoyu araştırmasında, katılımcıların %63’ü Filistinliler ve Siyonistler arasında barış yapılması ihtimalinin sıfır ve %33’ü ise iki taraf arasında barış sağlanmasının muhtemel olduğunu ifade etti.

Kamuoyu araştırmasına iştirak eden Yahudilerin %41’i iki taraf arasında barış sağlanmaması konusunda Filistinlileri suçlu bulurken diğer %41 barışın saplanmaması konusunda iki tarafın da suçlu olduğuna inandığını beyan etti. Katılımcıların %9’u ise sözde barış görüşmelerinin İsrail yüzünden tıkandığı görüşünü savundu.

Kamuoyu oylamasına katılanların %19’u iki taraf arasındaki anlaşmazlığın en iyi çözüm yolunun Siyonist Rejimin kanunlarını Batı Şeria’da uygulaması, Filistinlilerin bu bölgede geçici olarak yaşaması ve oy hakkına sahip olmaması olduğunu ifade etti. %4 ise, Batı Şeria topraklarının tamamen ilhak edilmesini ve Filistinlilerin Siyonistlerle aynı haklara sahip olması gerektiğini savundular. Katılımcıların %14’ü ise mevcut durumdan razı olduklarını ifade ettiler.

Söz konusu kamuoyu yoklamasına iştirak edenlerim %12’si yerleşkelerde İsrail kanunlarının geçerli olması şartıyla Batı Şeria’nın bir kısmında bağımsız Filistin devletinin kurulmasını desteklerken, %15 1967 sınırlarında bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına razı.

Diğer taraftan Siyonistlerin %55’i Batı Şeria’daki Yahudi yerleşkelerinin tahliyesine karşı çıkarken %28 iki tarafın anlaşması halinde tahliyeleri onaylıyor. %11 ise Siyonist yerleşkelerin tek taraflı olarak boşaltılması taraftarı.

Siyonistlerin %35’i ise uzak bölgelerde bulunan yerleşkelerin boşaltılmasına karşı çıkarken % 51 ise, iki tarafın anlaşması halinde tahliyelere karşı çıkmıyor.

kudusgunu.com

Yorumlar