HAMAS Üst Düzey Yetkilisi İsmail Rıdvan: ‘İslam Ümmeti ve Arap Milleti Filistin Direnişini Destekleme Konusunda İran’ı Örnek Almalıdır’

HAMAS liderlerinden İsmail Rıdvan, direnişe verdiği destekten dolayı İran’a takdir ve teşekkürlerini bildirerek, İslam ümmeti ve Arap milletinden Filistin direnişini destekleme konusunda İran’ı örnek almalarını istedi. 

Görüntülenme: 2487 Tarih: 24 Haziran 2017 12:00
HAMAS Üst Düzey Yetkilisi İsmail Rıdvan: ‘İslam Ümmeti ve Arap Milleti Filistin Direnişini Destekleme Konusunda İran’ı Örnek Almalıdır’

Dünya Kudüs Günü münasebetiyle Gazze’de düzenlenen ‘Orşelim Değil Kudüs’ümüz’ adlı toplantıda konuşan HAMAS liderlerinden İsmail Rıdvan, direnişe verdiği destekten dolayı İran’a takdir ve teşekkürlerini bildirerek, İslam ümmeti ve Arap milletinden Filistin direnişini destekleme konusunda İran’ı örnek almalarını istedi.

Diğer taraftan Uluslararası Filistin İntifadasına Destek Konferansı Genel Sekreteri Hüseyin Emir Abdullahiyan bu toplantıya video konferans yoluyla katılarak Gazze halkına hitap etti.

Filistin Enformasyon Merkezi Farsça servisinin haberine göre, bazı bölge ülkelerinin Siyonist İsrail’le ilişkilerini normalleştirmesi tehlikesine dikkat çeken Abdullahiyan, bu girişimin kesinlikle Filistin ve bölge ülkelerinin menfaatine olmayacağını söyledi.

Arabistan ve bazı bölge ülkelerinin Siyonist İsrail’le ilişkilerini normalleştirme çabalarının yüce İslami değerlere bir ihanet olduğunu vurgulayan Hüseyin Emir Abdullahiyan, ‘Filistinli mülteciler kendi topraklarına dönmelidir. Tarih bize bunun gerçekleşeceğini ispat edecektir. İslam ümmeti, Kudüs işgalcisi rejimle ilişkilerini normalleştirmeye çalışan ülkelerin yüzüne sağlam bir tokat aşk eyleyecektir’ dedi.

Aynı zamanda İslami Şura Meclisi Başkanının uluslararası ilişkiler danışmanlığı görevini de yürüten Abdullahiyan, Filistin milletini ve direniş gruplarını desteklemenin İran İslam Cumhuriyeti’nin temel siyasetlerinden biri olduğunu da söyledi.

Filistinli gruplar, bir İranlı yetkilinin Gazze’de düzenlenen bu konferansa video konferans yoluyla canlı olarak ilk kez katıldığına işaret etti.

kudusgunu.com

Yorumlar