Jerusalem Post: Suudi Arabistan İsrail’de Elçilik Açmaya Hazır

Jerusalem Post Gazetesi: ‘Suudlu emekli General Enver Işki, İsrail’in 2002 yılındaki Arap barış planını kabul etmesi halinde Suudi Arabistan’ın İsrail’de elçilik açacağını söyledi.’ 

Görüntülenme: 2115 Tarih: 25 Haziran 2017 19:29
Jerusalem Post: Suudi Arabistan İsrail’de Elçilik Açmaya Hazır

Qodsna’nın haberine göre, Jerusalem Post gazetesinin Suudlu emekli General Enver Işki’nin son açıklamasını yayınlaması Arap dünyasında değişik tepkilerle karşılandı.

Enver Işki, Riyad’ın İsrail’i resmiyette tanımaya ve işgal altındaki Filistin’de büyükelçilik açmaya hazır olduğunu açıkladı.

Birkaç ay önce Siyonist İsrail Dışişleri Bakanlığı Genel Direktörü Dore Gold ile görüşen Işki, İsrail’in 2002 yılındaki Arap Barış Planını kabul etmesi halinde Suud elçiliğinin Tel Aviv’de açılacağını söyledi.

Bilindiği gibi 2002 yılında Suudi Arabistan Prensi Kral Abdullah tarafından, Suud’un kendi güvenliğini sağlamak amacıyla ortaya atılan Arap Barış Planı (Girişimi), İsrail’in Golan tepelerinden ve Doğu Kudüs’ten çekilmesini ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını kabul etmesini öngörüyordu.

kudusgunu.com 

Yorumlar