ABD’nin Tel Aviv Eski Büyükelçisi Daniel Shapiro: ‘Veliaht Muhammed bin Selman İsrail’in Rüyasıydı’

ABD’nin işgal altındaki Filistin eski büyükelçisi, Muhammed bin Selman’ın Arabistan kralının veliahdı olarak seçilmesinin İsrail’in rüyasının gerçekleşmesi olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 2169 Tarih: 05 Temmuz 2017 02:09
ABD’nin Tel Aviv Eski Büyükelçisi Daniel Shapiro: ‘Veliaht Muhammed bin Selman İsrail’in Rüyasıydı’

Filistin Enformasyon Merkezi Farsça servisinin haberine göre Daniel Shapiro, ‘Muhammed bin Selman’ın veliaht olarak seçilmesi İsrail’in bölgedeki konumunu güçlendirmesi ve stratejik ve güvenlik sorunlarıyla mücadele edebilmesi için eşsiz bir fırsattır. Ayrıca Arabistan’ın yeni veliahdı, İsrail ile Suudi Arabistan’ın bölgede ortak menfaatler ve tehditlere sahip olduğunu inanıyor’ dedi.

Muhammed bin Selman’ın bölgedeki İslami hareketlerden özellikle de Müslüman Kardeşlerden nefret etmesinin, onu yeni bölgesel ittifaklara yönelttiğini bu yüzden BAE’nin gerçek hakimi Muhammed bin Zayid El Nahyan ve Mısır Cumhurbaşkanı General Sisi ile özel ilişkiler kurmaya özen gösterdiğini belirten Shapiro, Arap ülkelerinde İsrail’in düşmanlarını kendi düşmanları olarak gören güçlü yöneticilerin iş başına gelmesinin İsrail ve ABD’nin menfaatine olduğunu söyledi.

Amerika’nın Tel Aviv eski büyükelçisi ayrıca, Muhammed bin Selman’ın Arap Barışının icrası doğrultusunda İsrail’le ilişkileri normalleştirmeye hazır olduğunu öne sürdü.

kudusgunu.com

Yorumlar