Hamas'ın Tünelleri Siyonist İsrail'i Korkutuyor

Tünellerle mücadele edemeyeceğini örtülü olarak itiraf eden Siyonist İsrail Ordusu, Gazze Şeridinin doğusunda yer altına duvar örerek Hamas’ın tünellerinin İsrail’in içlerine kadar ulaşmasını engellemeyi ümit ediyor. 

Görüntülenme: 2212 Tarih: 10 Temmuz 2017 07:15
Hamas'ın Tünelleri Siyonist İsrail'i Korkutuyor

Qodsna’nın haberine göre, ‘İsrail El Yevm’ gazetesinin savaş muhabiri Lilah Şofal, 2014 yılındaki Gazze’ye yönelik saldırının üzerinden üç yıl geçtiği halde Hamas’ın hücum amaçlı tüneller yapmaya devam ettiğini ve İsrail ordusunun da buna çare aradığını yazdı.

Siyonist Ordunun bu tünellerle mücadele edebilmek için gelişmiş teknolojilerden istifade ettiğini, askerlerine bu alanda eğitim verdiğini ve ordu komutanlarının Hamas’ı tünellerin artık onlar için güvenilir olmayacağı yönünde tehdit ettiğini belirten Şofal, ordunun son yıllarda Hamas’a ait 32 adet tüneli bularak imha ettiğini duyurdu.

Siyonist gazetenin savaş muhabiri, ordu kaynaklarının Hamas’ın güçlerinin bir bölümünü Gazze içerisinde onlarca km uzunluğu olan ve çeşitli yerlerde giriş-çıkışları bulunan savunma tünelleri kazmaya sevk ettiğini, bu tünellerde Hamas’ın özel birliklerinin bulunduğunu, Hamas’ın savaşı bu tünellerden yöneteceğini ve füzelerini belirlenen hedeflere fırlatacağını bildirdi.

Bu savaş muhabiri ayrıca, Siyonist İsrail’in istihbarat servislerinin tüm çabalarına rağmen Hamas’ın kaç tane tünelinin olduğunun tam olarak bilinemediğini de itiraf etti.

kudusgunu.com

Yorumlar