Siyonist Politikacı: ‘Erdoğan, Katar ve İran’ı Arabistan’a Tercih Etti’

Yeş Adit Partisi Lideri: ‘İsrail bundan sonra Türkiye ile güvenlik alanında yaptığı işbirliklerine güvenemez. İstihbarat alanındaki işbirliğinin durumu daha kötüdür. Bölge ülkeleri Türkiye’nin İsrail’i nasıl tahkir ettiğini görüyor. Bu durum, İsrail’in caydırıcılık gücüne darbe vuruyor.’  

Görüntülenme: 2024 Tarih: 05 Ağustos 2017 04:47
Siyonist Politikacı: ‘Erdoğan, Katar ve İran’ı Arabistan’a Tercih Etti’

Qodsna’nın Semanews’ten naklettiği habere göre, Siyonist Yeş Adit (Gelecek Oradadır) Partisi Genel Başkanı Yair Lapid, Maariv gazetesinde yayınlanan makalesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a şiddetli bir şekilde saldırarak Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin eskisi gibi olamayacağını yazdı.

Geçen seneki darbe girişiminden sonra Erdoğan’ın yeni siyasetler uygulamaya başladığını belirten Siyonist politikacı, Türkiye’nin gün geçtikçe daha saldırgan, daha Osmanlıcı ve daha İslamcı olduğunu iddia etti.

Batı Asya’daki Suud-İran eksen çatışmasında Erdoğan’ın İran’ı tercih ettiğini ve İran-Türkiye-Katar üçlüsünün Rusya’nın da desteğiyle birlikte hareket ettiğini öne süren Yair Lapid şunları yazdı: ‘Bu eksen, Erdoğan için İsrail’le anlaşma yapmaktan daha önemli ve güçlüdür. Erdoğan mutaassıp bir Müslümandır. İsrail’in içişlerine de müdahale etmektedir. Bu bağlamda Şeyh Raid Salah’a, kuzeydeki İslami Hareket’e ve Kudüs Müftüsü Şeyh İkrime Sabri’ye mali yardım yapmaktadır. Erdoğan bize karşı iyi davranmıyor ve gelecekte de davranmayacak. İsrail bundan sonra Türkiye ile güvenlik alanında yaptığı işbirliklerine güvenemez. İstihbarat alanındaki işbirliğinin durumu daha kötüdür. Bölge ülkeleri Türkiye’nin İsrail’i nasıl tahkir ettiğini görüyor. Bu durum, İsrail’in caydırıcılık gücüne darbe vuruyor. İsrail Türkiye’ye karşı ayrılıkçı Kürtlerin (PKK’nın) mücadelesini destekleyebilir, Ermenilerin Türkler aleyhindeki iddialarını gündeme getirebilir ve ABD’nin nükleer bombalarının İncirlik’ten taşınmasını isteyebilir.’

Siyonist politikacının söz konusu makalesinde, Türkiye hükümetinin Mavi Marmara konusunda Katil İsrail’in taleplerini eksiksiz yerine getirdiğine ve Gasıp İsrail’in Doğu Akdeniz’den çıkardığı(çaldığı) gazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya pazarlama konusuna yeşil ışık yaktığına değinmemesi gözden kaçmadı.

kudusgunu.com

Yorumlar