Yedioth Ahranoth: Hizbullah Korkusu Tel Aviv İle Moskova Arasındaki Güveni Zedeledi

Siyonist basın, İsrail’in Suriye’deki ateşkesten endişeli olduğunu ve Tel Aviv’in Putin’e olan güveninin yıkıldığını yazdı.  

Görüntülenme: 1950 Tarih: 19 Ağustos 2017 00:31
Yedioth Ahranoth: Hizbullah Korkusu Tel Aviv İle Moskova Arasındaki Güveni Zedeledi

Qodsna’nın Yedioth Ahranoth gazetesinden naklettiği habere göre, Washington’da bulunan üst düzey İsrail güvenlik heyeti Suriye, Lübnan sınırı, Hizbullah tehdidi ve İran’ın Suriye’deki etkisinin artması konularında Amerikalı yetkililerle görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmede, Siyonist İsrail heyetine MOSSAD başkanı Yossi Cohen, Amerikan heyetineyse Milli Güvenlik Sekreteri başkanlık etti.

Korsan İsrail heyeti, söz konusu görüşmede, İran Devrim Muhafızlarının Suriye’deki varlığını, onların İsrail sınırına yaklaşmalarını ve Hizbullah’ın Lübnan ve Suriye sınırlarından İsrail’i tehdit etmelerini gündeme getirdi.

Hizbullah’ın sadece İsrail için değil tüm bölge için tehdit olduğunu iddia eden Siyonist yetkililer, Amerika’dan, Rusya ile Suriye konusunda yürüttüğü ateşkes görüşmelerinde bu konuyu sürekli olarak masada tutmasını ve İran ile Hizbullah’ın Golan sınırından uzaklaştırılması için elinden geleni yapmasını istedi.

kudusgunu.com

Yorumlar