Netanyahu'dan Aynı Nakarat

Siyonist Haber Kaynakları: Netanyahu, BM Genel Kurulu toplantısına katılmak için gideceği New York’ta yapacağı ikili temaslarda İran ve Hizbullah’ın bölgedeki nüfuzunun engellenmesini talep edecek.  

Görüntülenme: 1872 Tarih: 16 Eylul 2017 05:47
Netanyahu'dan Aynı Nakarat

Qodsna’nın Filistin El Ahbariye Ajansından naklettiği habere göre Siyonist İsrail medyası, BM Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’a gidecek olan Netanyahu’nun burada yapacağı ikili görüşmelerde İran ve Hizbullah’ın kuzey sınırları ve özellikle de Suriye sınırındaki artan askeri varlığının önlenmesi üzerinde duracağını duyurdu.

Kanal 10 televizyonu Siyonist Rejim Başbakanına yakın kaynaklardan aktardığı haberde, Netanyahu’nun New York ziyaretinde İran’ın İsrail ve bölgedeki ılımlı ülkeler için tehlike oluşturduğu iddiasını gündeme getireceğini kaydetti.

Siyonist kaynaklara göre Netanyahu BM’de yapacağı konuşmada, İsrail’in kendi sınırlarında İran Devrim Muhafızları ve Hizbullah’a bağlı askeri güçlerin bulunmasına tahammül edemeyeceğini ve bunun önüne geçmek için gerekli her adımı atacağını ilan edecek.

Netanyahu ayrıca, İran’ın sadece İsrail için değil tüm Ortadoğu ve ılımlı Arap devletleri için de büyük bir tehdide dönüştüğünü ilan edecek.

Bu arada, Siyonist Rejim yetkilileri arasında P5+1 ülkelerinin İran’la yaptıkları nükleer anlaşmanın iptal edilmesi yönünde Trump’a baskı yapılması hususunda görüş ayrılıkları yaşanıyor. Netanyahu ve Lieberman nükleer anlaşmayı iptal etmesi için Trump’a baskı yaparken, İsrail Dışişleri Bakanlığı ve güvenlik kurumları nükleer anlaşmanın iptal edilmesinin bölgedeki karışık durumu daha da içinden çıkılmaz bir hale dönüştüreceğini öne sürüyor.

kudusgunu.com

Yorumlar