Siyonist Gazete: Gelecekteki Savaşta İsrail Büyük Can ve Mal Kaybına Uğrayacak

Yediot Ahronot Gazetesi: Hizbullah stratejik gücünü arttıracak ve gelecekteki savaşta İsrail'in iç bölgeleri kuruluşundan bu yana hiç görmediği ağır bir bedel ödeyecek.  

Görüntülenme: 2290 Tarih: 02 Ekim 2017 15:11
Siyonist Gazete: Gelecekteki Savaşta İsrail Büyük Can ve Mal Kaybına Uğrayacak

Qodsna'nın haberine göre, Rey El Yevm analisti Züheyr Enderavus şunları yazdı: Yediot Ahronot gazetesinin savaş muhabiri, üst düzey İsrailli yetkililerin kendisine, 'Gelecekteki savaşta İsrail'in tarihinde hiç görmediği şekilde can ve mal kaybı yaşayacağını söylediğini' duyurdu. Bu itiraf, Tel Aviv'in gelecekte vuku bulacak savaş konusunda endişeli ve tedirgin olduğunu gösteriyor. Çünkü İsrail sadece askeri üslerini ve Akdeni'deki gaz platformlarını koruma tedbirleri aldı. İsrail'in iç bölgelerinde yaşayan siviller ise korumasız ve binlerce3 füzenin menzilinde bulunmaktadır. 

Enderavus yazısına şu şekilde devam etti: İsraillilerin siyasi ve güvenlik alanlarındaki en büyük endişeleri, İran'ın İsrail sınırlarına her zamankinden daha fazla yaklaşmış olmasıdır. İran, hem doğrudan ve hem de Suriye ve Hizbullah güçleri üzerinden İsrail'i tehdit etmektedir. Siyonistler, İran'ın Lübnan ve Suriye'de ileri teknolojiye sahip füzeleri üretmek için fabrikalar kurmasından oldukça rahatsız ve kaygılıdır. Çünkü İran'ın bu adımı, bölgedeki stratejik dengeleri değiştirecektir. 

Yediot Ahronot gazetesi de bu konuyla ilgili olarak şunları yazdı: İsrail, geçtiğimiz günlerde Şam havaalanı yakınlarında kurulu olan İran'a ait bir füze fabrikasını vurdu. İran şu anda İsrail için sadece nükleer bir tehdit değildir. İran aynı zamanda ürettiği füzeleri Suriye'ye ve oradan da Hizbullah'a ulaştırarak bu alanda da İsrail'in güvenliğini tehdit etmektedir.

kudusgunu.com

Yorumlar