HAMAS Liderinden İran Ziyareti Sonrası Önemli Açıklama

HAMAS Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Aruri: Hamas’ın İran İslam Cumhuriyeti’yle ilişkisi son aylarda gözle görülür şekilde arttı. Tahran Filistin Milli Uzlaşısını destekliyor.  

Görüntülenme: 2352 Tarih: 24 Ekim 2017 14:06
HAMAS Liderinden İran Ziyareti Sonrası Önemli Açıklama

Filistin Enformasyon Merkezi’ne özel bir röportaj veren Hamas’ın ikinci ismi Salih El Aruri, ‘Bizim İran’daki kardeşlerimizle ilişkimiz son aylarda büyük gelişme kaydetti. Bu ilişki, ortak davamız olan Filistin ülküsüne dayanmaktadır’ dedi.

Üst düzey bir heyet başkanlığında üç gün boyunca Tahran’da temaslarda bulunan HAMAS lideri sözlerini şöyle sürdürdü: ‘İranlılar, Filistin davasına öncelik vermektedir. Biz de Filistin davasını ölüm-kalım davası olarak görmekteyiz. Bu yüzden, aramızdaki ilişkinin gelişmesi çok doğaldır.’

Salih Aruri açıklamalarının devamında şunları söyledi: HAMAS ve İran arasındaki ilişkinin temeli, Siyonist işgal karşısında Filistin milletinin haklarının, cihadının ve mücadelesinin desteklemesi üzerine kurulmuştur. İran bu konuda Filistinlilerin haklarının verilmesini istediğini ve onların mücadele ve direnişlerini desteklediğini açıkça ilan etmektedir. İran, Filistin milletinin ve cihadının hamisidir. Hamas’ın İran’la ilişkisi kopmamıştır. Tam tersine iki tarafın ilişkisi siyasi, milli, bölgesel ve uluslararası alanlarda eski sıcak günlerine dönmüştür. Biz, bu ilişki çerçevesinde hiçbir ülkenin içişlerine karışmıyoruz.

Tahran temaslarında, İran’ın Filistin milli uzlaşısına destek verdiğini ve bunu Filistin halkının menfaatlerine uygun bulduğunu gördüğünü belirten Aruri sözlerini şu şekilde tamamladı: İran İslam Cumhuriyeti yetkilileri HAMAS heyetini çok sıcak bir şekilde karşıladı. Kendimizi milletimizin içinde ve evimizde gibi hissettik. İranlı yetkililer Filistin davasını ciddi şekilde takip ediyorlar, bu davanın tüm ayrıntılarına vakıflar ve Filistin ülküsüne hizmet etme aşk ve şevki içerisindeler.

kudusgunu.com

Yorumlar