Hamas'tan ABD'ye Kınama

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) hareketinin parlamento üyesi Yahya El-Abadise, Amerika Temsilciler Meclisi’ne bağlı Dışişleri Komisyonu’nun Hamas hareketine destek veren hükümet ve bireylerin cezalandırılmasını öngören yasa tasarısını kabul etmesini kınadı.  

Görüntülenme: 1848 Tarih: 17 Kasım 2017 20:57
Hamas'tan ABD'ye Kınama

Konuyla ilgili açıklama yapan Hamas lideri Abadise, Amerika’nın tarihi boyunca Filistin halkının özgürlük ve bağımsızlık umuduna karşı durduğunu ve devamlı işgal rejimine hizmet edecek bir düşünce çerçevesinde hareket ettiğini söyledi.
Amerika’nın dünyadaki terörün bayraktarlığını yaptığını, savaşları körüklediğini ve özgür halklara karşı komplo kurduğunu belirten Abadise, Arap dünyasında olup bitenlerin de Amerika’nın eliyle işgalci Siyonistlerle sömürgecilere hizmet için yapıldığını ifade etti.
Amerika’nın aldığı bu kararın yeni bir karar olmadığını hatırlatan Filistinli parlamenter “bu bizi zayıflatmayacak ve irademizi kıramayacaktır. Aksine doğru yolda olduğumuz kanaatini pekiştirmekte ve ulusal hedeflerimize doğru sabit adımlarla yürüdüğümüzü göstermektedir” dedi.
Amerika Temsilciler Meclisi’ne bağlı Dışişleri Komisyonu, iki gün önce (15 Kasım Çarşamba) Hamas hareketine destek veren kişi ve hükümetlerin cezalandırılmasını, Filistinli esir ve şehitlere verdiği yardımları kesmemesi durumunda Filistin Yönetimi’ne verilen yardımların da kesilmesini ön gören bir yasa tasarısını kabul etti.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar