Hamas'ın Gazze Lideri Yahya Es Sinvar'dan Kasım Süleymani Hakkında Önemli Açıklama

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas’ın Gazze lideri Yahya el Sinvar, Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani’nin Kassam Tugayları ve Kudüs Seriyyeleri ile olan ilişkisine açıklık getirdi.  

Görüntülenme: 2070 Tarih: 26 Aralık 2017 10:05
Hamas'ın Gazze Lideri Yahya Es Sinvar'dan Kasım Süleymani Hakkında Önemli Açıklama

Sinvar konu ile ilgili medyada çıkan haberlere ilişkin Devrim Muhafızları ve Kudüs Güçleri’nin sahip oldukları tüm imkanlarıyla Kudüs’ün savunulması ve Kudüs’ün Filistin devletinin başkenti olarak kalması için Filistin halkının yanında olduğunu belirtti.

Kasım Süleymani’nin kendilerine açıkça “bütün kapasite ve gücümüzle Kudüs’ün savunulması mücadelesinde sizin yanınızdayız” dediğini belirten Sinvar, buna karşılık Süleymani’nin kendilerinden hiçbir şey istemediğini söyledi.

Kasım Süleymani ile 2012 yılında Tahran’da görüştüğünü belirten Sinvar, Kasım Süleymani ile ilgili açıklamalarını şöyle sürdürdü:

Süleymani Filistin’e çok düşkün, Kudüs’e çok düşkün ve halkımızın direnişimizin güçlenmesi için her şeye çok değer veriyor. Kurduğumuz birliktelikle Filistin davasına hizmet edeceğiz, halkımızın intifadasına hizmet edeceğiz, halkımızın direnişine hizmet edeceğiz, Filistin’in kurtuluşu ve Filistinlilerin vatanlarına geri dönme davasına birlikte çalışacağız, mezhebi hizipsel ayrılıkları hiçbir zaman bunun önüne engel olarak çıkarmayacağız.”

Bu duruşun Filistin davası için stratejik bir tercih olduğunu vurgulayan Sinvar, “Bu husus Kudüs meselesinde stratejik bir cephedir. Dolayısıyla biz her zaman, Filistin halkına yardım etmek isteyen herkese, her bir Arap ve Müslümana ellerimizi uzatıyoruz, ta ki, halkımızın Kudüs’ün özgürlüğü, Filistin’in kurtarılışı ve Filistinlilerin vatanlarına gere dönüş hedefi gerçekleşsin” dedi.

Haberin linki

KUDÜS BİZİMDİR

Yorumlar