Filistin Davasının Afrika'daki Savunucularından Şeyh İbrahim Zakzaki'ye Destek İçin Eminönü'nde Buluşuyoruz (DAVET)

13 Ocak Cumartesi günü saat 14:30'da Eminönü meydanında Nijerya İslami hareketi ile dayanışma platformu tarafından kitlesel basın açıklaması yapılacaktır.  

Görüntülenme: 1831 Tarih: 11 Ocak 2018 05:20
Filistin Davasının Afrika'daki Savunucularından Şeyh İbrahim Zakzaki'ye Destek İçin Eminönü'nde Buluşuyoruz (DAVET)

Filistin'in Nijerya'daki sancaktarı Şeyh İbrahim Zakzaki'ye Özgürlük ve Nijerya İslami Hareketine yönelik baskı ve katliamları telin etmek  için 13 Ocak Cumartesi günü saat 14:30'da Eminönü meydanında İslami STK'lar tarafından oluşturulan  Nijerya İslami hareketi ile dayanışma platformu tarafından kitlesel basın açıklaması yapılacaktır.

Bu kitlesel basın açıklamasına duyarlı tüm kardeşlerimizi bekliyoruz...

Nijerya’da 2015 yılında,  Nijerya islami hareketine yönelik saldırıda binden fazla Müslüman'ın  şehid edildiği katliamdan sonra eşi ile birlikte yaralı olarak tutuklanmasına rağmen, tedavisine müsade edilmeyen, ve henüz hakkında herhangi bir suçlama bile yapılmayan Nijerya İslami Hareketi lideri Şeyh İbrahim Zakzaki’nin sağlık durumunun kötüleştiği bildirildi.

Nijerya Federal Yüksek Mahkemesi'nin söz konusu tutukluluk hakkında yasadışı olduğu ve temel hakların ihlal edildiği kararını vermiş olmasına rağmen iktidardaki Muhammed Buhari, Zakzaki’yi serbest bırakmaya yanaşmıyor.

Nijerya’da sağlık durumu son birkaç günde oldukça ağırlaşan Şeyh İbrahim Zakzaki’nin serbest bırakılması için Ümmet bilinci ve kardeşlik sorumluluğu taşıyan bacı ve kardeşlerimizi bu kitlesel basın açıklamasına katılmaya davet ediyoruz.

Nijerya İslami Hareketi ile Dayanışma Platformu..

Şeyh İbrahim Zakzaki'ye Özgürlük ve Nijerya'daki, katliamları telin etmek için Eminönü'de kitlesel basın açıklaması  (DAVET)

ekrangazetesi

Yorumlar