Suriye Cumhurbaşkanı Esad: ‘Siyonist Rejimin Saldırıları Devam Ederse Ben Gurion Havaalanı'nı Hedef Alacağız'

Suriye Cumhurbaşkanı, Siyonist rejim savaş uçaklarının Şam Havaalanı'na yaptığı son saldırının ardından Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde şunları belirtti: Suriye'nin saygınlığı her konudan daha önemlidir. Eğer Siyonist rejimin savaş uçakları bir kez daha Şam'ı bombalarsa SCUD füzeleriyle Ben Gurion Havaalanı'nı hedef alırız.  

Görüntülenme: 1785 Tarih: 29 Ocak 2018 01:14
Suriye Cumhurbaşkanı Esad: ‘Siyonist Rejimin Saldırıları Devam Ederse Ben Gurion Havaalanı'nı Hedef Alacağız'

Qodsna’nın haberine göre Rus haber Ajansı Sputnik şu haberi yayınladı: Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad Siyonist Rejim savaş uçaklarının Şam Havalimanı'na düzenlediği son saldırının ardından Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesinde, Suriye'nin saygınlığının her konudan daha önemli olduğunu söyledi. 
   Beşar Esad bu telefon görüşmesinde, Siyonist Rejim savaş uçaklarının bir kez daha Şam'ı bombalaması halinde Uluslararası Ben Gurion Havaalanı'nı hedef alacakları konusunda ikazda bulundu. 
   Putin de Esad'ın uyarısına cevaben, yakın zamanda Siyonist Rejim makamlarıyla bu konu hakkında görüşeceğini söyledi. 
   Suriye makamları bundan önce de Siyonist Rejimi Suriye topraklarına saldırmaması konusunda uyarmıştı. Ancak Tel Aviv Suriye'nin uyarılarına karşı şimdiye kadar tepkisiz kaldı. 
   Suriye buhranının başlangıcı olan 2011'den bu yana Siyonist Rejim Şam'da bulunan El-Moze Havaalanı'nı üç defa bombaladı ve Suriye ordusunun ülkenin farklı bölgelerindeki bazı üslerini hedef aldı. Rus yapımı SCUD balistik füzeleri 500 kilo  ağırlığında savaş başlığı taşıma gücüne sahip ve Suriye Hava Kuvvetlerinin envanterinde 800 adet SCUD füzesi bulunmakta. Suriye, füzelerini Lübnan'ın güneyine ve İşgal altındaki Filistin sınırına yerleştirdi ve buralardan Ben Gurion Havaalanı, Hayfa ve Siyonistlerin oturduğu İşgal bölgesindeki şehirleri hedef alabilir.

kudusgunu.com

Yorumlar