Gazze Ablukasını Kırmak İçin Yeni Gemiler Yola Çıkıyor

Uluslararası Gazze Ablukasını Kırma Komitesi, Siyonist Rejim tarafından 11 yıldır devam ettirilen Gazze ablukasını kırmak amacıyla insani yardım taşıyan yeni gemiler yola çıkarmayı planlıyor. Bu amaçla önümüzdeki Temmuz ayında Avrupa’nın birkaç liman şehrinden gemiler Gazze’ye doğru hareket edecek.  

Görüntülenme: 2884 Tarih: 13 Mart 2018 00:42
Gazze Ablukasını Kırmak İçin Yeni Gemiler Yola Çıkıyor

Filistin Enformasyon Merkezi Farsça servisinin haberine göre, insan hakları ve insani yardım alanında faaliyet gösteren on kuruluşun öncülüğünde Gazze’ye yardım gemileri gönderilecek.

Uluslararası Gazze Ablukasını Kırma Komitesi Başkanı Zahir Beyravi, tüm problemler ve engellemelere rağmen komitenin bu konuda kendini mesul hissettiğini, bu faaliyetin Filistin’in işgal edilişinin 70. Yıldönümü olan 15 Mayıs tarihinden itibaren başlayacağını, hazırlık sürecinin iki ay boyunca devam edeceğini ve gemilerin Temmuz ayı ortasında Gazze’ye hareket edeceğini söyledi.

Gazze ablukasının kırılabilmesi için uluslararası alanda siyasi baskı oluşturulmasının zaruretini vurgulayan Beyravi, ‘Çünkü bu kuşatma siyasi bir karardır, 2006 yılında Filistin Parlamentosunun seçim sonuçlarının kabul edilmemesi nedeniyle Gazze’ye dayatılmıştır, bu alanda bölgesel güçler, Araplar ve uluslararası teşkilatlar Filistin milletine yardım etmelidir’ dedi.

kudusgunu.com

Yorumlar