Heniyye: 'Gazze ve HAMAS İsrail'i Asla Tanımayacak'

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, "Kudüs'ümüze ve köylerimize döneceğiz. Filistin halkının dışarıda yaşayan fertleri bu temiz topraklara dönecek" dedi.  

Görüntülenme: 2496 Tarih: 10 Nisan 2018 00:26
 Heniyye: 'Gazze ve HAMAS İsrail'i Asla Tanımayacak'

Heniyye; zillete, güvenlik koordinasyonuna, siyasi rezalete ve güvenlik AİDS’ine son verecek yeni bir dönemin başladığını duyurdu.
 
Gazze kentinin doğusundaki Dönüş Anıtı'nın dün yapılan açılış töreninde konuşan Heniyye, Filistin liderliğinin bu bilinçte olması gerektiğini belirterek, halkın iradesini yansıtmayan liderliğin liderlik yapmaya layık olmadığını söyledi.
 
Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün henüz başında olduğunu ve devam edeceğini bildiren Heniyye, Gazze'nin Büyük Dönüş Yürüyüşü'yle tüm bir siyasi dönemi parçalayıp attığını ifade etti.
 
Filistin halkının istiklal savaşı verdiğini ve ırkçı ayrımcılığa karşı mücadele ettiğini bildiren Heniyye, ablukaya ve işgalcilere karşı çıkan Gazze halkının şehitlerin kanlarına sadık kalacağını belirtti.
 
Heniyye, Gazze Şeridi'nin direnişe darbe gerçekleştirmek amacıyla kuşatıldığına dikkat çekerek, Gazze'nin ve Hamas'ın İsrail'i asla tanımayacağını vurguladı.
 
Hamas lideri, Büyük Dönüş Yürüyüşü'nün stratejik hedefler gerçekleştirdiğini ve Filistin davasını gündemin ilk sıralarına taşıdığını söyledi.
 
Gazze Şeridi'nden vazgeçmek isteyenlere de mesaj gönderen Heniyye, "Gazze Batı Yaka'dan, Kudüs'ten ve Filistin'in hiçbir yerinden vazgeçmeyecek" dedi.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar