General Kasım Süleymanî Siyonist Rejime Hangi Sürprizi Hazırlıyor?

Siyonist Ordu, Suriye'ye ait T4 askerî üssüne yaptığı son saldırının ardından İran'dan gelen tehdit sonrası, Suriye'de İran Hava kuvvetlerinin bulunduğunu açıkladı.  

Görüntülenme: 2010 Tarih: 19 Nisan 2018 07:57
General Kasım Süleymanî Siyonist Rejime Hangi Sürprizi Hazırlıyor?

Filistin Enformasyon Merkezi Farsça servisinin haberine göre, Yedioth Ahronoth gazetesi, İsrail ordusunun kendisini İran'ın füzeler ve İHA’larla olası saldırısına hazırladığını ve İran'ın intikam operasyonlarına şiddetle karşılık verileceğini yazdı.

Siyonist rejim, General Kasım Süleymanî'nin, Devrim Muhafızlarından 7 kişinin de şehadeti ile sonuçlanan son Suriye saldırısının intikamını almak için planlar yaptığına inanıyor.

Bu tahminlere binaen; İran, İsrail'i vurmak için kendi güçlerini yollamak yerine geçmişte de yaptığı gibi füze ya da İHA’lardan faydalanacak.

Siyonist ordu bu saldırıların korkusundan alarm durumuna geçti ve Yedioth Ahronoth da bu konuya işaret ederek şöyle aktardı: Feth110, Fecr5 ve 1300 km menzilli Şehap balistik füzeleri gibi ikinci nesil orta ve kısa menzilli karadan karaya İran  füzeleri, İran topraklarından İsrail'i vurabilecek nitelikte.

Yedioth Ahronoth şunu da hatırlattı: Üçüncü nesil füzelere ve İsrail uçaklarını tespit edecek radar sistemlerine sahip olan İran Devrim Muhafızları, bunların bir kısmını Suriye'ye intikal ettirdi. İran Hava Kuvvetleri Komutanı General Hacızade bu intikali başından sonuna kadar kendisi yönetti.

Haberin devamında şu bilgilere de yer verildi: İran, Rusya yapımı IL-76 askerî kargo uçağını kullanarak Hizbullah'a savaş teçhizatı ya da füze ulaştırabilir veya İran devrim muhafızlarının Suriye'deki hava kuvvetleri üssüne İHA ya da füze sevkiyatı da yapabilir.

Öte yandan Maariv gazetesi, İran’ın Suriye’deki ortak askeri üsse yapılan saldırıya cevap vereceğini açıklamasının İsrail Savaş Bakanlığını tedirgin ettiğini duyurdu.

Gazete, Siyonist Ordu yedek kuvvetler komutanlarından Yakup Amidror’un şu açıklamasına yer verdi: ‘İran’ın bu saldırıya cevap vermesi halinde ortam daha da karmaşık hale gelecektir.’

Bu arada Siyonist kaynaklar, İran’ın füze rampalarının olağan dışı hareketliliği nedeniyle İsrail ordusunun hazır ol durumuna geçtiğini ve İran’ın İsrail’in kuruluş yıldönümünde (15 Mayıs’ta) bir saldırı düzenleyeceğini belirtti.

kudusgunu.com

Yorumlar