Malatya Valiliği ‘Kudüs ve Kürecik’ Konusunda Yapılacak Basın Açıklaması Talebini 6. Kez Reddetti

Malatya Valiliği, aktivist Bahir Aydın ve Mehmet Karaoğul’un 6 ve13 Mayıs tarihlerinde Malatya Yeni Cami meydanında Trump’ın ABD büyükelçiliğini 15 Mayıs’ta Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararını protesto etmek ve Siyonist İsrail’in güvenliğini sağlayan NATO Kürecik Radar Üssü’nün kapatılmasını istemek üzere kitlesel basın açıklaması düzenleme taleplerini OHAL’i bahane göstererek 6. Kez reddetti.  

Görüntülenme: 2138 Tarih: 27 Nisan 2018 10:58
Malatya Valiliği ‘Kudüs ve Kürecik’ Konusunda Yapılacak Basın Açıklaması Talebini 6. Kez Reddetti

Malatya Valiliği, aktivist Bahir Aydın ve Mehmet Karaoğul’un 6 ve13 Mayıs tarihlerinde Malatya Yeni Cami meydanında Trump’ın ABD büyükelçiliğini 15 Mayıs’ta Tel Aviv’den Kudüs’e taşıma kararını protesto etmek ve Siyonist İsrail’in güvenliğini sağlayan NATO Kürecik Radar Üssü’nün kapatılmasını istemek üzere kitlesel basın açıklaması düzenleme taleplerini OHAL’i bahane göstererek 6. kez reddetti.

Malatya Valiliği’nin kararını, Türkiye Direniş Cephesi Dostları adına değerlendiren aktivist Bahir Aydın sosyal medya hesabından şu açıklamada bulundu:

MALATYA VALİLİĞİ TARAFINDAN ‘KUDÜS VE KÜRECİK’ KONULU BASIN AÇIKLAMAMIZA 6. KEZ İZİN VERİLMEDİ

Büyük Şeytan ABD’nin başkanı Donald Trump’ın büyükelçiliklerini Tel Aviv’den Kudüs’e taşıyacağını açıklamasının ardından Türkiye Direniş Cephesi Dostları olarak bu karara verilecek en iyi cevabın Türkiye’mizdeki başta Kürecik ve İncirlik olmak üzere tüm NATO üslerinin kapatılması olacağını vurgulamak üzere 10.12.2017, 17.10.2017, 24.12.2017 ve 31.12.2017 tarihlerinde konuyla ilgili Malatya Yeni Cami meydanında kitlesel basın açıklaması yapmak için Malatya Valiliği'ne müracaatta bulunduk. Fakat bu dört müracaatımız da OHAL bahane gösterilerek reddedildi.

Bizler bu sefer, Trump’ın aldığı kararın uygulanacağı 15 Mayıs tarihinden önce tepkimizi ortaya koymak ve şer’i vazifemizle amel etmek üzere 6 Mayıs ve 13 Mayıs’ta kitlesel basın açıklaması yapmak üzere Malatya Valiliği’ne bir kez daha dilekçe verdik. Fakat maalesef müracaatlarımız yine OHAL bahanesine takıldı ve 6. kez reddedildi.

Devlet yetkililerinin Trump’ı ve Korsan İsrail yöneticilerini üst perdeden kınadıkları bir ortamda halkımızın meşru taleplerinin meydanlarda dillendirilmesinden neden rahatsız olunduğunu anlamakta zorlanıyoruz! Bu ret kararları bürokratların işgüzarlığından mı kaynaklanmaktadır? Yoksa hükümet yetkilileri ABD ve İsrail konusundaki açıklamalarında samimi mi değillerdir? Kamuoyu vicdanı bu soruların cevabını bilmek istemektedir.

Hükümet yetkilileri OHAL’e yönelik eleştirilere verdikleri her cevapta, ‘OHAL’in halkın demokratik taleplerine ve günlük yaşayışına bir kısıtlama getirmediğini’ söylerken ‘Kudüs ve Kürecik’ konusunda yapılacak bir basın açıklamasına neden izin verilmemektedir?

Trump’ın bu küstah kararına verilecek en iyi cevabın Türkiye’mizdeki Kürecik ve İncirlik başta olmak üzere tüm NATO üslerinin kapatılması olacağına inanan biz Türkiye Direniş Cephesi Dostları, bu haklı talebimizden vazgeçmeyeceğimizi ve Gasıp İsrail Rejiminin kuruluş tarihi olan Nekbe(Büyük Felaket)’nin yıl dönümünde ABD başkanının Kudüs kararına en net karşılığı vermek üzere Gasıp İsrail’in güvenliğini sağlayan NATO Kürecik Radar Üssü’nün bulunduğu Malatya ili Akçadağ ilçesinde bir araya geleceğimizi ve Kahrolsun İsrail-Kahrolsun Amerika sloganını haykıracağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.

Bahir Aydın

kudusgunu.com

Yorumlar