Netanyahu'nun İran İddiaları Hakkında Siyonist Analistler Ne Dedi?

İsrail başbakanı Netanyahu'nun, İran'ın nükleer programı ile ilgili ortaya attığı yalanlara Siyonist analistler bile inanmıyor. 

Görüntülenme: 2306 Tarih: 03 Mayıs 2018 03:07
Netanyahu'nun İran İddiaları Hakkında Siyonist Analistler Ne Dedi?

Qodsna'nın haberine göre, Mossad’a yakınlığıyla bilinen Walla internet sitesi konuyla ilgili makalesinde Netanyahu'nun düzmece iddialarını eleştiri yağmuruna tuttu.

Walla haber sitesi analisti Amir Orwen, Yedioth Ahronoth gazetesindeki makalesinde Netanyahu’nun açıklamaları ile ilgili olarak şunu yazdı: Dağ fare doğurdu.

Analist makalesinde şunlara yer verdi: Netanyahu'nun aktardığı tüm bilgiler geçmişe ait ve açıklamalarında yeni bir bilgi de mevcut değil. Ancak İsrail bugün iki tehlike ile karşı karşıya. Gerçi Netanyahu'nun, mahkemede kendi yargılanmasını geciktirmeye çalışmaktan başka bir suçu yok!?

Analizin devamında şunlar yer aldı:

Eğer biri 2015 yazına ait istihbaratımızın sızdırıldığını duyarsa, kendisini hüzün ve keder kaplayacaktır. Zira başbakan bu zorluğa kendini atmalı, elini taşın altına koymalıydı.

Netanyahu kameralar karşısında, herkesi etkilemek için bir sihirbaz gibi duruyor. Ancak perde kalktığında ve CD'ler yayınlandığında, her yanını umutsuzluk ve yenilgi kaplayacak. Bu istihbarat neden Kasım Süleymanî hakkında olmasın?

Elbette bu bir Netanyahu klasiği, kendisi her zaman seçimden, önemli bir olaydan ya da Washington'un mühim bir kararından iki hafta önce hemen İran meselesini ortaya atar .

Bugün Netanyahu, Trump'a karşı sınav vermiyor, zira onun şahsiyeti ortadadır. Ancak, şimdi İran'ın nükleer anlaşmaya bağlılığı konusunda geçen haftalarda yorumlar yapan askerî ve istihbarat yetkililerini görmek lazım, bakalım bu iddialar karşında nasıl bir görüş bildirecekler!?

Netanyahu'nun icraatları İsrail istihbarat biriminin yapısını tehlikeye atmış, aynı şekilde bu açıklamalar dünyanın Dimona Enerji Santraline olan ilgisini de artırmıştır.

Ama bu konular Netanyahu için önemli değil, zira başbakan için önem arz eden asıl şey dosyasının incelenmesinin mahkeme tarafından ertelenmesi ve hatta arşive kaldırılması...

kudusgunu.com

Yorumlar