HAMAS'IN DENİZ KOMANDOLARI SİYONİSTLERİN KORKULU RÜYASI

Yediot Ahronot gazetesi, Siyonist askerî makamların, Hamas'ın deniz gücünün büyümesinden ve deniz komandoları birliklerindeki artıştan endişe duyduklarını yazdı.  

Görüntülenme: 2479 Tarih: 30 Haziran 2018 19:42
HAMAS'IN DENİZ KOMANDOLARI SİYONİSTLERİN KORKULU RÜYASI

Qodsna'nın Sema News’ten aktardığı habere göre, Siyonist gazete Yediot Ahronot şunları yazdı: İsrail ordusu, Hamas'ın deniz cephesindeki nüfuzunun artması ihtimaline karşı hazır!

916.Tugay eski komutanı ve Gazze Sahil Güvenlik sorumlusu Albay Boris Şoster şunları söyledi: Gazze'de faaliyet gösteren Filistinli gruplar, Gazze sınırlarında tampon duvarın inşasından sonra artık tünel kazma stratejilerini kaybettiklerini ve güçlü deniz komandolarına odaklanmaları gerektiğini anladılar.

Gazetenin haberine göre; Debur, Şeldak ve Tesraut gemileri ile hizmet veren 916. Birlik, Hamas'ın muhtemel deniz saldırılarına karşı hazır durumda.

Şoster açıklamalarına şu şekilde devam etti: Filistinli gruplar gemileri patlatabilmek için eğitim alıyor ve bu alanda operasyonlar yaparak kendilerine kurbanlar seçebilirler.

Eski askerî yetkili ayrıca Hamas'ın 2014 Zikkim operasyonundan itibaren kendini deniz cephesinde güçlendirdiğini de vurguladı ve açıklamalarına şöyle devam etti:

HAMAS deniz komandolarının sayısı oldukça artış göstermiştir. Tünellerin İsrail tehdidini savamayacağını anladılar ve diğer yöntemlere yöneldiler. Bu grup, uygun bir deniz gücü kurmuştur ve İsrail'in deniz gücünü ve şehirlerini tahrip edebilecek gerekli eğitimi de almaktadır. Geçmişte bu güçlerden oluşan küçük birliklere şahit oluyorduk ancak şimdi Hamas'ın eğitimli ve büyük deniz birliklerine ve çeşitli silahlara sahip olduğunu ifade etmek gerekir. Bizler şimdilik bu konuya önem vermiyoruz ancak bu tehditle savaşabilecek yöntemleri araştırma peşinde olmalıyız.

kudusgunu.com

Yorumlar