Ahed Tamimi'nin İran'ı Ziyaret Etmek İstemesi İsrail'i Korkuttu

Filistinli direnişçi genç kız Ahed Tamimi Rusya El Yemv ile yaptığı söyleşide şunlara değindi: İsrailli makamlar bana karşı uyguladıkları Filistin dışına çıkma yasağı ile Filistinlilerin mazlumiyet çığlıklarının ve uyguladıkları zulmün şiddetinin dünyaya ulaşmasına engel olmaya çalışıyorlar.  

Görüntülenme: 2140 Tarih: 13 Eylul 2018 22:11
Ahed Tamimi'nin İran'ı Ziyaret Etmek İstemesi İsrail'i Korkuttu

Qodsna'nın haberine göre, Siyonist Rejim Ahed Tamimi ve ailesine Filistin dışına çıkış yasağı getirdi. Tamimi önümüzdeki günlerde Ürdün yoluyla Avrupa'ya giderek tutukluluk döneminde yaşadıklarını ve direniş faaliyetlerini halka anlatmaya karar vermişti.

Tamimi, Lübnan Hizbullah'ının kendini takdir etmesine dair de şöyle konuştu: Filistin'i destekleyen ve İsrail'e karşı direnen herkesi tebrik ediyorum.

Ahed Tamimi İran'a gideceği ile ilgili söylentilere binaen de şöyle konuştu: İran'ı ziyaret etmenin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum, İsrail zindanlarına tekrar düşmem de mümkündür. Elbette asla zindanlardan korkmuyorum, bu mesele zorluklarına rağmen beni korkutmuyor.

Tamimi 19 Aralık 2017'de Siyonist güçlere saldırdığı gerekçesiyle tutuklanmış ve Siyonist Rejim hapishanesine atılmıştı. Sekiz aylık tutukluluk dönemi sonrasında da 29 Haziran’da serbest bırakılmış ve Filistinlilerin büyük ilgisi ile karşılanmıştı. Tamimi'nin hapsedilmesi küçük yaşta olmasından dolayı uluslararası camiada büyük bir infiale yol açmış, Siyonist Rejim ciddi şekilde eleştirilmişti.

Tamimi: İran'a gitmekten ve bunun doğuracağı sonuçlardan asla korkmuyorum, Siyonist Rejim Filistinlilerin mazlumiyetinin yansımalarından korkuyor!

Bazı haber kanalları, direnişçi genç kız Ahed Tamimi’nin İran'a davet edilişinin ardından kendisine ve ailesine yurtdışına çıkış yasağı getirildiğini duyurdu.

İran'a davet edilişinin ardından yurt dışına çıkış yasağı getirilerek İran'a gidişine engel olunmuştur. Tamimi'nin ailesi ile birlikte Ekim ayının ilk haftasında İran İslam Cumhuriyeti Radyo Televizyon Kurumu Dış Yayınlar Servisi tarafından Tahran’da misafir edilmesi ve işgal rejimine karşı gösterdiği cesaret ve direniş dolayısıyla tebrik edilmesi kararlaştırılmıştı.

Siyonist rejim, cinayetlerinin ifşa edilmesine ve bunun uluslararası toplumdaki yansımasına engel olmak ve insan hakları yasalarını ihlal edişinden dolayı bir kez daha ağır eleştirilere maruz kalmamak için Filistinli mücahide Ahed Tamimi ve ailesinin İran İslam Cumhuriyeti'ni ziyaretine yurtdışı yasağı ile engel olmuştur.

Ahed Tamimi birkaç hafta önce Lübnan El Cedid televizyonu ile yaptığı söyleşide Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'a teşekkür ve tebriklerini sunmuştu.

Tamimi konuşmasının bir bölümünde şunları söylemişti: Seyyid Hasan Nasrallah'ın destekleri benim ve birçok Filistinlinin ruhunda yükselişe vesile olmuştur. Kendileri konuşmasının bir bölümünde; "Ahed Filistin halkının temsilcisi ve onların sesidir" demişti ve bu konuşması çok önemliydi.

Ahed Tamimi konuşmasının sonunda ise esaret döneminde Hizbullah Genel Sekreterinin kendisine olan desteklerinden dolayı şöyle konuştu: Bizler, sizlerle ve desteklerinizle iftihar ediyoruz.

Filistinli 18 yaşında genç bir kız olan Ahed Tamimi Batı Şeria'da işgal güçlerine karşı gösterdiği direniş ile ün kazandı. Küçük yaşta işgal güçlerine karşı gösterdiği direniş dünya basınına yansımış ve bu direniş ruhu onu Filistinli milli bir kahramana dönüştürmüştü. Kendisi birkaç kez Siyonist rejim tarafından tutuklanmıştı. Tutuklanması çocuk haklarını ihlal eden Tel-Aviv’i zor durumda bırakmış ve özgürlüğe kavuşması için Avrupa'da gösteriler düzenlenmişti.

kudusgunu.com

Yorumlar