Mustafa Destici: 'ABD İsrail'e Tehdit Olan İran Meselesini Halletmeden Bu Bölgeden Çekilmez'

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: 'ABD İsrail'e Tehdit Olan İran Meselesini Halletmeden Bu Bölgeden Çekilmez'  

Görüntülenme: 1775 Tarih: 26 Aralık 2018 09:56
Mustafa Destici: 'ABD İsrail'e Tehdit Olan İran Meselesini Halletmeden Bu Bölgeden Çekilmez'

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, "ABD'nin bölgedeki askerini çekmesi, geç kalınmış bir adım olmuştur. Fakat özne ABD olduğunda, ihtiyatlı ve dikkatli davranmamız gerekiyor. Tarihsel görevi İsrail'in güvenliğini sağlamak olan bir devletin, İsrail'e tehdit olan İran meselesini halletmeden bu bölgeden çekilmeyeceği kanaatindeyiz." dedi.

Destici, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, "Doğu Türkistan'dan Yemen'e Zulme Son" adı altında bir etkinlik düzenlediklerini, insanları, yaşanan haksızlıklar ve zulme karşı seslerini yükseltmeye davet ettiklerini söyledi.

Vicdanların sesi olarak, yapılan tüm zulümleri dünyaya haykırmaya devam edeceklerini belirten Destici, Çin'in, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi başta olmak üzere, imza attığı uluslararası anlaşmalara uymasını talep ettiklerini ifade etti.

Destici, Türkiye'nin, ulusal güvenliğin tesisi ve sınırda konuşlanan terörist grupları ortadan kaldırmak için uzun süredir mücadele verdiğini, "sivri sineklerin yok edildiğini, sırada bataklığın kurutulmasının" bulunduğunu anlattı. 

El Bab, Cerablus, Afrin ve Münbiç'te gerçekleştirilen başarılı operasyonların artık Fırat'ın doğusuna kayacağını ifade eden Destici, şöyle konuştu:

"Dünya üzerinde, terörle mücadele eden tek devlet olarak bizler, terörün yeryüzünden yok edilmesi noktasında tüm insanlığa olan sorumluluğumuzu yerine getiriyoruz. ABD'nin bölgedeki askerini çekmesi, geç kalınmış bir adım olmuştur. Fakat özne ABD olduğunda, ihtiyatlı ve dikkatli davranmamız gerekiyor. Tarihsel görevi İsrail'in güvenliğini sağlamak olan bir devletin, İsrail'e tehdit olan İran meselesini halletmeden bu bölgeden çekilmeyeceği kanaatindeyiz. Ne olursa olsun, ülke olarak doğru bir diplomasi ve strateji yürüteceğimize inanıyoruz."

HABER KUDÜS

Yorumlar