Saadet Partisi Konya Milletvekili Karaduman: İktidar Eylemleriyle İsrail'i Memnun Etmektedir

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Karaduman, TBMM’de yaptığı basın açıklamasında terör devleti İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırıları gündeme taşıdı. 

Görüntülenme: 2295 Tarih: 15 Mayıs 2019 16:12
Saadet Partisi Konya Milletvekili Karaduman: İktidar Eylemleriyle İsrail'i Memnun Etmektedir

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Abdulkadir Karaduman, TBMM’de yaptığı basın açıklamasında terör devleti İsrail’in Filistin’e yaptığı saldırıları gündeme taşıdı. İsrail’in Filistin’deki saldırılarına devam ettiğini hatırlatan Karaduman, “Adeta kan ve gözyaşından beslenen bu terör örgütü uluslararası yaptırım gücü olan oluşumların sessizliğinden daha da cesaret almaktadır. Bu şebeke aldığı bu cesaret ile Gazze’de bir açık hava hapishanesi oluşturmuş ve orada yaşayan milyonları ölüme mahkûm etmiştir” dedi.

10 İNSANIMIZIN HAYATI 20 MİLYON DOLARA SATILDI

Karaduman şöyle devam etti: “Yıllarca sürdürdükleri bu toplu katliam sürecinin dünya kamuoyunda ciddi yer alması sonucu Mayıs 2010 yılında İsrail askerleri Gazze’ye, insani yardım taşıyan sivil filoya uluslararası sularda saldırmış ve Mavi Marmara gemisindeki 10 Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını katletmiştir. Sonraki yaşanan süreçlerde şehit edilen 10 insanımızın hayatı 20 milyon dolara satılmıştır.”

İKTİDAR SÖYLEMLERİYLE MİLLETİ, EYLEMLERİYLE İSRAİL’İ MEMNUN ETMEKTEDİR

Yaşanan onca vahşete ve katliama rağmen Türkiye’nin terör devleti İsrail’le her geçen ilişkilerini güçlendirdiğinin altını çizen Karaduman, “Bunun son örneği; ABD Başkanı tarafından Kudüs’ün İsrail’in başkenti olarak ilan edilmesi ile başlayan süreçte görülmüştür. İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) dönem başkanı olan ülkemiz Siyonist zihniyetin emellerine hizmet edercesine talihsiz kararlar almıştır. Bu kararların en dikkat çekeni ise Kudüs’ün fiili olarak (doğu/batı bloğu) bölünmesinin tanınması kararıdır. Ortaya çıkan sonuç şudur ki; mevcut iktidar söylemleriyle milletimizi memnun ederken eylemleri ile İsrail’i memnun eden bir yönetim anlayışına sahiptir” diye konuştu.

FİLİSTİNLİK MESELESİ, İNSANLIK VE VİCDAN MESELESİDİR

Bu Ramazan ayında da İsrail’in Filistin halkının tepesine bombalar yağdırdığını dile getiren Karaduman, “Yaşanan bu hadiselere, ‘Yüz yılın anlaşması’ olarak ilan edilen saçmalıklara, akan bunca kan ve gözyaşına sessiz kalmamız söz konusu değildir ve olmayacaktır. İsrail, insanlığın başını yiyen bir çıbanbaşı niteliğindedir. Ülkemizin idarecilerinin takınması gereken tavır ve tutum bu olmalıdır” dedi.

SAADET’TEN ATILMASI GEREKLİ 8 MADDELİK ADIM ÖNERİSİ

Karaduman, Filistin ve Filistin halkı için hayati öneme sahip adımları şu maddelerde özetledi:

  1. İsrail’in ancak ve ancak güçten anladığı aşikârdır. Tabiri caizse; “Kahrol düşman, al sana bomba!” edası ile yapılan kınamaların hiçbir karşılığı yoktur.
  2. Terör devleti ile katliamlarını durdurana ve işgali altındaki toprakları boşaltana kadar ilişkiler askıya alınmalıdır.
  3. Ticari, askeri veya stratejik bütün ortaklıklar durdurulmalı ve yeni anlaşmalar yapılmamalıdır.
  4. İİT ve D-8 teşkilatları ile bir araya gelinmeli ve sosyal, siyasi ve ekonomik yaptırım kararları alınmalıdır.
  5. Gazze’deki ambargoyu delecek adımlar atılarak dünya ile olan bağlantısı sağlanmalıdır. Bunun ilk adımı da Gazze’ye limanlar açarak güvenliğini temin etmek olmalıdır.
  6. Kudüs bütün bir şekilde Filistin’in başkenti ilan edilmelidir. İslam ülkeleri ve diğer ülkeler de buna teşvik edilmeli, bunun için kamuoyu oluşturulmalıdır.

7- Saadet Partisi olarak bizim meselemiz, Doğu Kudüs veya Batı Kudüs değil özgür Kudüs’tür. Filistin’in sadece bir kısmının değil, tamamının bağımsızlığıdır.

8- Biz inanıyoruz ki zulüm ebedi olamaz, kötülük mutlaka hüsrana uğrayacaktır.

MİLLİ GAZETE 

Yorumlar