İngiliz Doktor Alen İsrail Vahşetine İsyan Etti

Aynı zamanda İngiliz İşçi Partisi Meclis Üyesi de olan Rozina Alen adlı İngiliz doktor, Siyonist Rejim zindanlarında tedavi altında olan Filistinli esirlerin vahim durumuna dikkat çekti.  

Görüntülenme: 1807 Tarih: 09 Haziran 2019 16:49
İngiliz Doktor Alen İsrail Vahşetine İsyan Etti

Qodsna'nın İngiliz gazetesi İndependent’tan naklettiği habere göre, İşçi Partisi meclis üyesi olan Rozina Alen adlı İngiliz doktor Siyonist Rejim hapishanelerinde tedavi gören Filistinli esirlerin vahim durumuna şahitlik ederek gerçekleri gün yüzüne çıkardı.

İngiliz doktorun yayınladığı mesaj şöyle: İsrail rejimi, Filistin halkının sağlığı üzerinde hatalı tıbbi uygulamalarını denerken İngiliz halkı da Filistinlilerin yaşadığı bu dramı oturup izleyemez.

Doktor şöyle devam etti: İsrail rejimi hapishanelerindeki doktorların ölen esirlerin aileleri ile görüşüp ölüm haberlerini vermeleri inanın çok zor bir durum ve tıp dünyası için oldukça acı verici. Filistin işgal topraklarına gitmiştim ve bulunduğum sürede hiçbir yetkili kurumdan yardım almaksızın kendi kendini tedavi eden Filistinli çocukları gördüm ve hemen İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt'a bir mektup yazarak İsrail'in bu yanlış politikalarını bir an önce durdurması için uluslararası kuruluşlardan destek alarak rejimi baskı altına almalarını istedim. İşgal topraklarının bir diğer kısmında, Batı Şeria Hastanesi'nde ise uygun tedavi koşullarına sahip olmayan üçüzleri gördüm; bir süre sonra ikisi hayatını kaybetmişti. Doktorlar ölüm haberini vermek için aileyi aradılar. Haberi duyar duymaz anneleri Gazze'den çıkarak çocuklarını görmeye geldi. Eğer özel bakım yapılabilseydi ya da en azından uygun tıbbi müdahale yapılabilseydi ikisi de hayatta kalabilirdi. 

Rozina Alen son olarak, Siyonist Rejimin gayri insanî politikalarına son verilmesi için İngiltere'den ve yetkililerden ellerinden geleni yapmalarını istedi.

kudusgunu.com

Yorumlar