Hamas: Yüzyılın Anlaşmasını Reddediyoruz

İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden İsmail Rıdvan, Yüzyılın Anlaşması’nı ve Filistin halkı ile davasına vereceği zararı reddettiklerini açıkladı.  

Görüntülenme: 1849 Tarih: 13 Haziran 2019 00:51
Hamas: Yüzyılın Anlaşmasını Reddediyoruz

Gazze Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin düzenlediği 6’ncı Milli Güvenlik Konferansı’nda Hamas lideri İsmail Heniyye adına konuşan Rıdvan, Yüzyılın Anlaşması’nın bir parçası olan Bahreyn Ekonomik Çalıştayı’na da karşı olduklarını ifade etti.
 
“Filistin satılık değil” diyen Rıdvan, Filistin davasının sadece insani bir konu olmadığını, işgale ve Filistinlilerin zorla topraklarından uzaklaştırıldıklarına dikkat çekti.
 
Bölgesel ve uluslararası tehditler olduğuna işaret eden Rıdvan, işgal rejiminin Filistin davasını tasfiye için ABD Başkanı Donald Trump’tan sınırsız destek aldığını kaydetti.
 
Rıdvan, Milli Güvenlik Konferansı’ndan Yüzyılın Anlaşması’na karşı koymak için kapsamlı bir görüş ve eylem planı çıkmasını temenni etti.
 
Konferansın altı yıldır toplanmaya devam etmesinin Filistinlileri bir araya getirme kararlılıklarını gösterdiğini kaydeden Rıdvan, “İçinde bulunduğumuz zor durumdan çıkmak ve ırkçı İsrail’in Gazze Şeridi halkına uyguladığı ablukaya son vermek için burada bulunuyoruz” dedi.
 
Hamas lideri, Arap ülkelerinden Bahreyn’de düzenlenecek çalıştaya katılmamalarını istedi ve çalıştayın başarısız olacağını söyledi.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar