Hamas'ın Önde Gelen Liderlerinden Ez Zehhar'dan Esad'a Filistin Övgüsü

Filistin Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Mahmud Ez-Zehhar Suriye ve Beşar Esad'ın Filistin ve direnişe olan desteklerini takdir ederek, Hamas ve Suriye arasındaki ilişkileri yeniden başlatmak için yapılan çalışmalardan bahsetti ve bunun herkesin yararına olacağına inandığını belirtti.  

Görüntülenme: 2018 Tarih: 11 Temmuz 2019 17:26
Hamas'ın Önde Gelen Liderlerinden Ez Zehhar'dan Esad'a Filistin Övgüsü

Qodsna'nın Filistin El Yevm haber ajansından naklettiği haberine göre, Mahmud Ez-Zahar Filistin'in yanında ve İsrail'in düşmanı olan herkesle ilişkiler kurulması gerektiğini hatırlattı. Ez Zehhar başta İran, Lübnan ve Suriye olmak üzere İsrail'e düşman olan tüm ülkelerle iyi ilişkiler kurmanın direnişin yararına olacağını vurguladı.

Hamas ve Şam arasındaki ilişkileri tekrar başlatma çalışmaları sürüyor diyen Ez Zehhar şu çarpıcı soruyu sordu: Körfez ülkelerinin ABD ve İsrail'e hızla yöneldiği bu şartlarda neden İsrail'e düşman olan ülkelerle işbirliği yapmayalım ki!?

Filistin'in dışişleri eski bakanı sayılan Hamas siyasi büro üyesi Ez Zehhar, 'Hamas Hareketi ve Suriye lideri arasındaki ilişkileri yeniden başlatmak için calısmalar sürüyor' dedi.

Ez Zehhar, En Nehze haber ajansına verdiği röportajda şunları kaydetti: Hamas ve Suriye arasındaki ilişkileri yeniden başlatma çalışmaları yapılacağına inanıyorum, ancak bazı halk kitleleri alınan konum ve ilişkilerin kaderinden rahatsız.

Ez Zehhar açıklamalarının devamında şunları da vurguladı: Cumhurbaşkanı Esad kriz öncesi bize tüm kapıları açtı, biz Suriye'de faaliyet gösteriyorduk ancak Suriye krizine müteakip kurulan ilişkiler birden bozuldu ve bence bize yakışanı yaparak Suriye'yi terk etmemeli ve kriz sürecinde tarafsız kalmalıydık.

Ez Zehhar sözlerine şunları da ekledi: Hamas ve Suriye Cumhurbaşkanı arasındaki ilişki zarar görmeden önce oldukça iyi bir düzeye  ulaşmıştı. Ez Zehhar Filistin Dışişleri Bakanı görevini üstlendiği dönemde 2006 yılında Şam'a bir ziyaret gerçekleştirdi ve Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın bürosunda birlikte önemli kararlar aldılar. Bunlardan biri Suriye'nin Ürdün ve Irak sınırında kalan Filistinli mültecileri ağırlamasıydı ve Suriye Cumhurbaşkanı o dönem Filistin Dışişleri bakanı olan Ez Zehhar'ın 'ın isteklerini yerine getirme konusunda bir an dahi tereddüt etmedi. Suriye kapılarını yalnız Hamas'a değil tüm Filistinli gruplara açmıştı, bizler birçok kişinin hoşuna gitmese de doğru ve hak sözü söylemeliyiz.

kudusgunu.com

Yorumlar