Fatih Erbakan'dan Cumhurbaşkanına Çağrı: İsrail'i Korumak İçin Kurulan Malatya Kürecik Radar Üssünün En Acil Şekilde Kapatılmasını Bekliyoruz (VİDEO)

Erbakan, Fetih TV'de yayınlanan video mesajında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ettikten sonra Ak Parti'nin bazı yanlış politikalarına dikkat çekip Cumhurbaşkanına önemli konularda açık çağrıda bulundu.  

Görüntülenme: 1634 Tarih: 30 Eylul 2019 11:24
Fatih Erbakan'dan Cumhurbaşkanına Çağrı: İsrail'i Korumak İçin Kurulan Malatya Kürecik Radar Üssünün En Acil Şekilde Kapatılmasını Bekliyoruz (VİDEO)

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı değerlendirdi.

Erbakan, Fetih TV'de yayınlanan video mesajında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tebrik ettikten sonra Ak Parti'nin bazı yanlış politikalarına dikkat çekip Cumhurbaşkanına önemli konularda açık çağrıda bulundu.

Fatih Erbakan'ın konuşmasının tam metni şu şekildedir:

'Aziz milletimizi hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı tarihe not düşen yüreklerimize su serpen konuşmasını takdir ve tebrik ediyoruz. Bu konuşmasında yerden göğe kadar haklı olduğunu ifade ediyoruz.

Bugüne kadar Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda ülkemiz adına böylesi bir konuşma yapılmamıştır. En azından sözde de olsa zulme ve haksızlığa karşı önemli bir duruş sergilenmiş oldu.

Bununla birlikte bu noktada şu önemli hususları da hatırlatmamız gerekmektedir: Daha AK Parti iktidarının ilk aylarında 2003'ün başında Ortadoğu'nun bugünkü haline gelmesinin ilk adımı olan Amerika'nın Irak işgaline tam destek verip arkasından bizzat dönemin Başbakanı Sayın Erdoğan ve Sayın Dışişleri Bakanı Abdullah Gül Ortadoğu'nun bugünkü haline gelmesinin planı olan Büyük Ortadoğu Projesi'ne en güçlü desteği verdiler. BOP bölgeye huzur, barış, özgürlük getirecek açıklamalarını yaptılar. Şubat 2008'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde Türkiye-İsrail parlamentolararası dostluk grubu kuruldu ve yüzlerce AK Partili milletvekili bu gruba üye oldu. Mayıs 2010'da İsrail Türkiye'nin de evet oyuyla OECD üyeliğini elde etti. Aralık 2011'de İsrail'i İran'ın muhtemel füze saldırılarına karşı korumak maksadıyla Malatya Kürecik Radar Üssü kuruldu. 2012 yılı başında Şam'da Emevi Camii'nde cuma namazı kılma hayaliyle Beşar Esed'in iktidardan düşmesine aylar yıllar değil haftalar hatta sayılı günler kaldı cümleleri ile başlayan ve baştan sona yanlışlarla dolu Suriye politikası yıllarca devam ettirildi. Mayıs 2016'da NATO üyeliği bulunmayan İsrail'in Brüksel'deki NATO karargahında daimi ofis açmasına Türkiye onay verdi. Temmuz 2016'da Gazze'yi bombalayan İsrailli savaş uçağı pilotlarının Konya Ana Jet Üssü'nde eğitim uçuşu yapmasına izin verildi. Aralık 2016'da İsrail'in Mavi Marmara saldırısına ilişkin dava düşürüldü.

Bütün bu adımlarla birlikte yıllarca Dünya 5'ten büyüktür denildi ama 5 dünyadan büyüktür diyen G7'nin G20'nin peşinde koşuldu. Yıllarca dostumuz Obama dostumuz Trump stratejik ortağımız Amerika denildi. Elbetteki bizzat AK Parti iktidarı tarafından atılmış olan bu İsrail ve Büyük Ortadoğu Projesi ile lehine olan adımları unutmuyoruz. Tüm bu adımlara rağmen Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda Sayın cumhurbaşkanının yapmış olduğu konuşmayı takdir ediyoruz.

Ancak bu konuşma sonrasında bunlar gibi İsrail ve Büyük Ortadoğu Projesi lehine atılan adımların acilen durdurulmasını bekliyoruz ve elbette ki aynı zamanda bu önemli tarihi konuşmanın lafta kalmayıp icraata dönüşmesi için gerçekten samimi bir şekilde yapılmış bir konuşma olduğunun açıkça ispat edilmesi için Sayın Cumhurbaşkanımızın Büyük Ortadoğu Projesi Eş Başkanlığı görevini bıraktığını en acil şekilde kamuoyuna açıklanmasını bekliyoruz.

İsrail'i korumak için kurulan Malatya Kürecik Radar Üssünün en acil şekilde kapatılmasını bekliyoruz. Ortadoğu'daki yangında büyük payı olan İncirlik Üssünün kapatılmasını, Kıbrıs'ta yıllardır sürdürülen tavizkar politikadan bir an evvel vazgeçilmesini, Milli Eğitim Bakanlığımızın bastırdığı ders kitaplarında İşgalci İsrail'in sınırlarının acilen gözden geçirilmesini, Sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasında ifade ettiği tüm sıkıntıların asıl çözüm yolu olan D8 organizasyonuna gereken önemin verilmesini, D8'in bugün olduğu gibi bir sivil toplum kuruluşu bir think-thank kuruluşu gibi çalışması yerine, asıl kuruluş amaçlarına uygun şekilde gereken adımların Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından atılmasını, 57 müslüman ülke başta olmak üzere tüm ezilen ülkelerin sahip olduğu toplam gücün zulme ve sömürüye karşı yaptırım gücü olarak kullanılması için gereken adımların Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından bir an evvel atılmasını büyük bir heyecan ve hasretle bekliyoruz.'

 

Yorumlar