Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: İncirlik de Kürecik de Kapatılmalıdır

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bugün düzenlediği haftalık basın toplatısında, İncirlik'in ve Kürecik'in kapatılmasını istedi.  

Görüntülenme: 1444 Tarih: 18 Aralık 2019 00:22
Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu: İncirlik de Kürecik de Kapatılmalıdır

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bugün düzenlediği haftalık basın toplatısında, İncirlik'in ve Kürecik'in kapatılmasını istedi.

Karamollaoğlu bu konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

"Şimdi İncirlik meselesi Kürecik meselesi gündeme getiriliyor. Elimizde bu var adımınızı dikkatli atın eğer yanlış adım atarsanız başınıza geleceği bilin. Bilsinler. Onlar nasıl bu yaptırım konusunda bizi ilzam edici bize karşı düşmanca bir tavır sergiliyorlarsa biz de onun cevabını vermeliyiz.

Hiç tereddüt etmeden ikinci bir hamle beklemeden İncirlik de Kürecik de kapatılmalıdır.

Zaten şunu herkes bilsin. Bizde yanlış bir algı var. Bunlar Türkiye'ye Türkiye'yi korumak için geldi zannediliyor. İster İncirlik ister Kürecik. Hayır.

Bunlar aslında maalesef üzülerek söylüyorum ama Ortadoğu'da Amerikan ve İsrail menfaatlerini korumak kollamak için ihdas edilmiş üslerdir. Türkiye'nin değil. NATO planında geçmişte bu kadar kargaşa meydana gelmeden önce yani 20 sene 30 sene önce hedef neydi biliyor musunuz? Eğer Ruslar Türkiye'ye karşı bir taarruzda bulunurlarsa Türkiye topraklarını bizim güçlerimiz savunmayacak Amerika'ya ve diğer NATO üyelerine bir imkan tanıyabilmek için Toroslara kadar Rusları yavaşlatacak. Mantık buydu. Yani biz Türkiye'yi terk etmeye o zaman bile razıydık. Efendim arkasından güçlü bir şekilde Rusları Türkiye'den süreceğiz, o dönem geçti. Rusların artık bildiğimiz kadarıyla şu anda gündemlerinde böyle bir konu yok. Berlin Duvarı çöktükten Sovyetler dağıldıktan sonra Rusya diğer ülkeler gibi daha barışçıl daha mantıklı bir politika izlemeye başladı.

Bu hükümet de S400'leri Rusya'dan almaya patriotlar yerine karar verdi. Patriotlar zaten erbabına sorduğumuz zaman bizim aldığımız bilgi işe yaramaz bir savunma sistemi. İsrail için geliştirilmiş ama görevini tam yapamayan bir savunma sistemi. Onun için S400'ler onlardan daha etkili Türkiye'nin almış olduğu kararı biz bugüne kadar söyledik doğru buluyoruz. Bundan sonra da bu tavrını Türkiye tereddütsüz sürdürmelidir. Bu politikalardan vazgeçmemelidir."

kudusgunu.com

Yorumlar