İngiliz Parlamenter Tommy Sheppard'tan Yüzyılın Anlaşması Planına Tepki

İngiliz parlamenterlerden Tommy Sheppard, Yüzyılın Anlaşması planının sinsi bir dil kullandığına, görünüşte iki tarafın uzlaşmasından söz ettiğine ama gerçekte sunduğu çözüm formüllerinde tamamen tek taraflı hareket ettiğine dikkat çekti. 

Görüntülenme: 1249 Tarih: 15 Mart 2020 18:36
İngiliz Parlamenter Tommy Sheppard'tan Yüzyılın Anlaşması Planına Tepki

İngiliz parlamenterler, politikacılar ve uzmanlar Yüzyılın Anlaşması planının Ortadoğu'ya barış getiremeyeceği üzerinde ortak görüş ortaya koydu. Ortaya koydukları görüşlerinde bu planın ihtilafı çözmeyeceğini, hazırlanan çözüm planlarının en fazla tek taraflı olanı olduğunu ve Filistin devletinin kurulması için gerekli şartların hiçbirini oluşturmayacağını dile getirdiler.
 
Söz konusu parlamenterler, politikacılar ve uzmanlar bu konudaki görüşlerini Europal adlı sosyal medya ağında dile getirdiler. Bu konuda ortaya konan görüşlerde Yüzyılın Anlaşması planının Filistin halkının hakları ve Ortadoğu'da barışın geleceği açısından ne gibi olumsuzluklar içerdiği konusunda tespitlere yer verildi.
 
Görüş bildiren İngiliz parlamenterlerden Tommy Sheppard, Yüzyılın Anlaşması planının sinsi bir dil kullandığına, görünüşte iki tarafın uzlaşmasından söz ettiğine ama gerçekte sunduğu çözüm formüllerinde tamamen tek taraflı hareket ettiğine dikkat çekti.
 
Sheppard planın uluslararası diplomasiyle bir ilgisinin olmadığını, uluslararası toplumun onun tahlilini iyi yapması ve içinde kullanılan delillerin geçersizliğini ortaya koyması gerektiğini vurguladı.
 
Sheppard kendisinin bütün partilerin temsil edildiği Filistin - İngiliz Parlamento Grubu (APPG)'nin üyesi olmakla iftihar ettiğini dile getirerek yapılan baskıların İngiliz hükümetinin C kategorisine giren bölgelerin Filistin toprağı olarak tanımlanması konusundaki tutumundan az da olsa geri adım atmasına neden olduğuna dikkat çekti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar