Yüzyılın Anlaşması Adlı Şeytani Plan ve Batı Şeria'nın İşgali (ANALİZ)

Netanyahu Batı Şeria'nın bazı bölümlerini işgal altındaki topraklara eklemeye zaman belirlese de bu girişimin sonuçları hususundaki uyarılar gelmeye devam ediyor.  

Görüntülenme: 1320 Tarih: 29 Mayıs 2020 02:14
Yüzyılın Anlaşması Adlı Şeytani Plan ve Batı Şeria'nın İşgali (ANALİZ)

Netanyahu Batı Şeria'nın bazı bölümlerini işgal altındaki topraklara eklemeye zaman belirlese de bu girişimin sonuçları hususundaki uyarılar gelmeye devam ediyor.

Bu çerçevede Likud Partisi başkanı Binyamin Netanyahu ve Mavi Beyaz Koalisyonu başkanı  Benny Gantz  ise kapsamlı bir kabine oluşturma anlaşması ve işgal altında olan topraklardaki  500 günlük siyasi çıkmazı aşmak için  Batı Şeria'nın bazı bölümlerini  işgal altındaki topraklara ekleyeceklerini bildirdiler. 

Siyonist elebaşısı Binyamin Netanyahu  ve İsrail dışişleri bakanı Gabi Eşkenazi de  bu planın 1 Temmuz'dan  uygulamaya geçeceğini belirttiler. 

Batı Şeria'nın bazı bölümlerinin işgal altındaki topraklara eklenmeye ısrar edilmesi  Amerika'nın destekleri ve kimi Arap ülkelerinin Filistin meselesini boş vermesinden kaynaklanıyor.  Batı Şeria'nın bazı bölümlerinin  işgal topraklarına eklenmesi ayrıca şom ve ırkçı Yüzyılın Anlaşmasının eksenlerindendir. Yüzyılın Anlaşması planı ise Amerika başkanı Donald Trump tarafından 28 Ocak 2020'de  tanıtılmış şeytani bir plandır.  Kuşkusuz  Siyonist Rejim İsrail Amerika destekleri ve arka çıkmaları ile   Filistinli bölgelerin bazı bölümlerinin işgal topraklarına eklenmesini de resmileştirmek istiyor. 

Bir diğer yandan ise Siyonist Rejim İsrail   kimi Arap ülkelerinin gevşekliği ve sessizliği üzerine özel hesaplar yapmış ve sinsi planlar yürütmüştür.  Bu gevşeklik ve boş vermişlik o kadar ciddi ki  kimi İsrailli çevreler bile  Ürdün'ün Batı Şeria'nın kimi bölgelerinin işgal topraklarına eklenmesine karşı çıkmasının önemli olmadığını söylediler.  Bu doğrultuda Siyonist gazete Yisrael Hayum gazetesinde şöyle bir yazıya yer verildi:" Ürdün kralı İkinci Abdullah   ülke halkına hitaben yaptığı konuşmasında Amman'ın kuruluşundan günümüzde koronavirüs ile  mücadeledeki başarılarına değindi. Ancak bir kelime dahi işaret edilmeyen tek nokta da   Ürdün'ün  Gor bölgesi ve Batı Şeria'nın kimi bölümlerinin ilhakına resmi yaklaşımı meselesi idi. 

Bu Siyonist gazetede yazı şöyle devam etti:"İkinci Abdullah  Spiegel gazetesine verdiği röportajda bile  bu ilhakın  İsrail ile barış anlaşmasını iptal edeceğine neden olacağı ifadesini kullanmaktan bile sakındı. "

Buna rağmen İsrail'in  Batı Şeria'nın bazı bölümlerini işgal altındaki topraklara eklemede ayak diremesinin ciddi sonuçlar doğuracağı söylenmelidir.    Bu yan etkilerden biri de  Filistin Özerk Teşkilatı'nın Siyonist Rejim İsrail ile anlaşmalarının etkilenmesidir.  Filistin Özerk Teşkilatı başbakanı Muhammed Eştiyye'nin  bu ilişkiler ile ilgili yeni talimatlar verdiği ve bunu İsrailli taraflara da bildirdiği belirtilmektedir.  Muhammed Eştiye   bir kaç Arap ülkesi büyükelçileri ile görüşmesinde de Filistin Özerk Teşkilatı başkanı Mahmut Abbas'ın açıklamalarından yola çıkarak   işgalciler ile tüm anlaşmalardan kurtulmanın zorunlu olduğunu bu teşkilatın Tel Aviv ile tüm düzeylerde koordineli hareket etmeyi durduracağını belirtti. 

Filistinlilerin tepkileri ise sırf bu anlaşmaları sonlandırmak ve durdurmak olmayacaktır. Buna ilaveten Filistin direniş grupları da  Siyonist Rejim karşısında silahlı direnişe vurgu yapmaktadırlar. Gerçekte  Filistin  içinde Siyonist Rejim ile mücadele konusunda oy birliğinin sağlandığı görülmektedir. Farklı Filistinli gruplar  kendi topraklarını savunmaları gerektiğinin farkına varmışlardır. Başka bir  ifade ile İsrail'in  Batı Şeria'nın bazı bölümlerini ekleme kararı Siyonist Rejim ve Filistin arasındaki yeni tur çatışmaların başlamasına sebebiyet verebilir. 

 

Bu yüzden  geçen gün de bir kaç Avrupalı ülkenin makamları  Siyonist Rejimin bu kararının sonuçları ile ilgili uyarıda bulunmuş ve  Batı Şeria'nın eklenmemesini istemişlerdi.  Bu doğrultuda Fransa dışişleri bakanı Jean Yves Le Drian da İsrail'in  Batı Şeria'yı işgal topraklarına eklemekten vaz geçmesini çünkü  bu planın  Filistinliler tarafından tepkilere yol açacağını belirtti. 

parstoday

Yorumlar