Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral Kaani: Filistin Direnişinin ve Tüm Mücahit Güçlerin Yanında Durmaya Devam Edeceğiz

Mesajında hayatını Filistin ve Kudüs'ün özgürleştirilmesi için adayan İslami Cihad Hareketi eski genel sekreteri Dr. Ramazan Abdullah Şallah'ın vefatı nedeniyle Filistin milletine başsağlığı dileyen Tuğgeneral Kaani, işgal altındaki Filistin topraklarının kurtarılmasına kadar direniş gruplarının aynı yola devam etmelerini temenni etti.  

Görüntülenme: 1660 Tarih: 21 Haziran 2020 05:20
Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral Kaani: Filistin Direnişinin ve Tüm Mücahit Güçlerin Yanında Durmaya Devam Edeceğiz

İran İslami Şura Meclisi başkanının uluslararası işler özel yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, siyonist rejim İsrail'in geçmişteki hataları tekrarlaması halinde çok ağır yenilgi alacağını söyledi.

Emir Abdullahiyan, dün Tahran'da Filistin İslami Cihad Hareketi'nin eski genel sekreteri merhum Şeyh Ramazan Abdullah Şallah anısına düzenlenen anma merasiminde yaptığı konuşmada, bugün direniş cephesinin, gücün doruğunda olduğunu belirterek bugün Batı Asya bölgesi güvenliğinin ancak bölge ülkelerinin katılımı ve işbirliğiyle mümkün olacağını söyledi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Tuğgeneral İsmail Kaani de,  Filistin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad en-Nehale'ye hitaben yayınladığı mesajda İran'ın Filisin halkına verdiği desteği sürdüreceğini vurguladı.

Mesajında hayatını Filistin ve Kudüs'ün özgürleştirilmesi için adayan İslami Cihad Hareketi eski genel sekreteri Dr. Ramazan Abdullah Şallah'ın vefatı nedeniyle Filistin milletine başsağlığı dileyen Tuğgeneral Kaani, işgal altındaki Filistin topraklarının kurtarılmasına kadar direniş gruplarının aynı yola devam etmelerini temenni etti.

Tuğgeneral İsmail Kaani, mesajında ayrıca "Şehit Kasım Süleymani gibi biz de Filistin direnişi ve tüm mücahit güçlerin yanında durarak direniş ekseninin güçlendirilmesi doğrultusunda adım atacağız" ifadelerine yer verdi.

Filistin'in İran büyükelçisi Salah Zevavi de, bugün direnişin  çok yaygın ve güçlü bir durumda olduğunu belirterek, İran İslam Cumhuriyetinin İslam ülkelerinin birliğinin sağlanması ve direniş mihverinde çok önemli rolünün olduğunu söyledi.

HAMAS'ın İran temsilcisi Halid Kaddumi de, bazı bölge ülkelerinin terör rejimi İsrail'le ilişkileri normalleştirme çabalarına temasla, 'son gelişmeler direnişin Filistin meselesinde tek çözüm yolu olduğunu göstermiştir' dedi.

parstoday

NOT: Facebook kullanıcılarının bu haberi ceza almadan paylaşabilmeleri için İsmail Kaani'nin fotoğrafını haberde kullanmadık. 

Yorumlar