Velayeti: Ayasofya'nın Açılması İslami Bir Kazanımdır

Uluslararası İslami Uyanış Kurultayı Genel Sekreteri ve İmam Hamenei’nin Uluslararası İlişkiler Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti İran’ın 2. Ulusal Kanalı’nda yayım yapan bir TV programında Ayasofya’nın Cami olarak ibadete açılmasına dair önemli açıklamalarda bulundu.  

Görüntülenme: 1356 Tarih: 04 Ağustos 2020 14:46
Velayeti: Ayasofya'nın Açılması İslami Bir Kazanımdır

Uluslararası İslami Uyanış Kurultayı Genel Sekreteri ve İmam Hamenei’nin Uluslararası İlişkiler Başdanışmanı Ali Ekber Velayeti  İran’ın 2. Ulusal Kanalı’nda yayım yapan bir TV programında Ayasofya’nın Cami olarak ibadete açılmasına dair önemli açıklamalarda bulundu. Velayeti’nin konuya ilişkin açıklamalarından bazı bölümler şu şekilde:
 
“Ayasofya 1471 yılına uzanan bir geçmişi olan, Türkiye’nin önemli camilerindendir. Ayasofya’nın bulunduğu İstanbul (eski adıyla Konstantiniye), Fatih Sultan Mehmet eliyle fethedilmiştir. Birkaç gün önce İngilizceya yımlanan bir makalede Fatih Sultan Mehmet’in burayı bir keşişten satın aldığı ve camiye çevirdiği yazıyordu. Camiye ait mimari yapılar, Hıristiyanlığı sembolize etmekten ziyade İslam’ı yansıtıyor.”
 
“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ayasofya kararı sonrası Hıristiyan dünya galeyana gelip Ayasofya’nın camiye çevrilmesini eleştirdiler. Ayasofya’nın camiye çevrilmesinden yola çıkarak 1942 öncesindeki tüm müzelerin cami ve kiliseye çevrilmesi gerektiğini söylediler.”
 
“Avrupalıların Müslümanlara ilk acımasızca tutumu Haçlı Seferleri döneminde gerçekleşmişti. O zamandan beri Fransızlara “Frenk” denilmektedir. 1914 yılına kadar Türkiye dünyada Ehl-i Sünnet’in merkezi konumundaydı. Ancak sonrasında İngiltere ve Fransa komplolarla ülkeyi bölmeye çalıştı.”
 
Velayeti’den Pompeo’ya Ayasofya Tepkisi: “Ayasofya Kıyamete Kadar Cami Olarak Kalacaktır!”
 
Velayeti konuşmasının devamında ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun “Ayasofya’nın yeniden müzeye çevrilmesi gerektiği” açıklamasına da tepki gösterdi:
 
“Pompeo’nun başka bir arzusu var mı?! Ataları dünyadaki tüm müzeleri kiliseye çevirdi! Endülüs’ün kaybedilmesini fırsat bilip, ellerinden geldiğince kilise yaptılar. Gelgelelim 500 yıllık geçmişi olan bir mekâna, Ayasofya kıyamete dek cami olarak kalacaktır! Türkiye halkı ise Erdoğan’ın bu kararından dolayı cumhurbaşkanlarına minnettardırlar.” 
 
Velayeti: “Türkiye Halkı Asil ve Gerçek İslam’a Bağlıdır”
 
“Laiklerin propagandalarını bir kenara bırakalım, bir keresinde Türkiye ziyaretimde bir camide namaz kılmıştım. Namaz vakti camilerin dolduğunu, hatta insanların dışarı taştıklarınıve yollarda namaz kıldıklarını gördüm. Türkiye halkı asil ve gerçek İslam’a bağlıdır. Aynı zamanda Ehl-i Beyt’in büyüklerine saygı duymaktadırlar. Bir keresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan Aşura matem merasimi nedeniyle konuşma yapacaktı. İmamHasan ve İmam Hüseyin’e ait bir hadis okudu. Bu tavrı Türk halkının İslam’a ve aynı şekilde Ehl-i Beyt’e ilgisinin göstergesidir.” 
 
“Türkiye Halkını Bu Önemli İslami Kazanımlarından Ötürü Tebrik Ediyoruz” 
 
İslami Uyanış Kurultayı Genel Sekreteri ve İmam Hamenei’nin Uluslararası İlişkiler Başdanışmanı son olarak şöyle konuştu:
 
“Kısa süre önce İslami Uyanış Kurultayı Genel Sekreteri olarak bildiri yayınladım. Bildirinin Türkçe nüshası Recep Tayyip Erdoğan’a da sunuldu. Bildiride cumhurbaşkanının Ayasofya kararının çok önemli olduğunu ve bunun halkın isteği olduğunu vurguladım. Zira Ayasofya’nın camiye çevrilmesiyle Ayasofya ve çevre yolları dolup taşmıştı.Türkiye halkı Ayasofya’nın camiye çevrilmesini istiyordu ve biz de Türkiye halkını bu önemli İslami kazanımlarından ötürü tebrik ediyoruz.”
 
 
 
KUDÜS HABER AJANSI
 

Yorumlar