SADIK EL MEHDİ'DEN KORSAN İSRAİL İLE NORMALLEŞMEYE RED

Sudan’ın Ümmet partisi Başkanı Sadık El Mehdi, Hartum yönetiminin korsan rejim İsrail’le ilişkilerini normalleştirme kararına gösterdiği tepkide Sudan Diyanet İşleri Bakanlığı’nın oturumunu boykot etti. 

Görüntülenme: 1378 Tarih: 25 Ekim 2020 22:46
SADIK EL MEHDİ'DEN KORSAN İSRAİL İLE NORMALLEŞMEYE RED

Konu hakkında bir bildiri yayımlayan Sadık El Mehdi, Hartum yönetiminin Tel aviv ile ilişkilerini normalleştirmesi Sudan yasaları ve Arap dünyasına yönelik yükümlülüklerine aykırı olduğunu belirterek bu anlaşmaya itiraz etmek amacıyla Diyanet İşleri Bakanlığı’nın konferansına katılmayacağını belirtti.

Bundan başka, Sudan’ın Kongre ve El Baas partileri de siyonist rejim İsrail ile ilişkilerin normalleşmesine karşı çıkarak bu konuda direniş cephesi oluşturulmasını istediler.

Sudan’ın Ümmet partisi lideri Sadık El Mehdi Cuma günü yaptığı açıklamada Sudanlı tüm siyasi partilerin siyonist rejimle her türlü anlaşmaya karşı olduklarını belirterek, Hartum’un geçici hükümeti İsrail ile ilişkilerini normalleştirmesi durumunda Ümmet partisi geçici hükümeti onayını kaldıracağını kaydetti.

Bu arada Sudan halkı Cuma günü normalleşme anlaşmasına muhalefette başkent Hartum’da protesto eylemi düzenledi. Protestocular işgalci siyonist rejimle asla barış olmaz, sloganı atarak Başbakan Abdullah Hamduk’un kararına itiraz ettiler.

Sudan’ın İslami Fıkıh konseyi de geçenlerde bir fetva yayımlayarak korsan İsrail’le normalleşmeyi haram ilan etmişti.

parstoday

Yorumlar