Avrupa Birliği'nden Kudüs'teki 200 Filistinli Ailenin Durumu Konusunda Uyarı

Avrupa Birliği yaptığı açıklamada, 200 Filistinli ailenin, Yahudi yerleşimcilerin yararına Kudüs'teki evlerini tahliye etme riskiyle karşı karşıya olduğunu duyurarak, "İsrail" i tahliye kararlarını iptal etmeye çağırdı. 

Görüntülenme: 1683 Tarih: 12 Aralık 2020 15:52
Avrupa Birliği'nden Kudüs'teki 200 Filistinli Ailenin Durumu Konusunda Uyarı

Avrupa Birliği ülkelerinin Filistin topraklarındaki temsilcileri, saldırgan ve hukuk tanımaz politikalar izleyen İsrail’in, Kudüs’teki 200 Filistinli aileye yönelik tahliye kararı hakkında ortak bir açıkla yaptı.

Yapılan açıklamada, son birkaç yılda Doğu Kudüs'teki Şeyh Cerrah mahallesi ile Silvan beldesinde İsrail’in tahliye kararlarında artış yaşandığı ve bölgedeki yaklaşık 200 Filistinli ailenin Yahudi yerleşimciler yüzünden evsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna dikkat çekildi. 

Ayrıca Şeyh Cerrah mahallesinin, Doğu Kudüs'te İsrailli Yahudi yerleşimci gruplar tarafından en çok hedef alınan mahalleler arasında yer aldığı kaydedildi. Siyonist İsrail, söz konusu mahalleye parça parça el koyuyor, Filistinlileri buradan tahliye edip Yahudi yerleşimciler için yeni konutlar inşa ediyor.

Aynı zamanda açıklamada, İsrail makamlarının hukuksuz tahliye kararlarının, Filistinli aileleri yurtlarından zorunlu göçe maruz bıraktığı ifade edildi.

İsrail merkezli bir sivil toplum kuruluşu olan "Barış Şimdi" verilerine göre, işgal altındaki Doğu Kudüs'te 13, Batı Şeria'da 253 yasa dışı Yahudi yerleşim merkezi bulunuyor. Yerel kaynaklara göre, Batı Şeria ve Doğu Kudüs ile çevresinde 660 binden fazla Yahudi yerleşimci yaşıyor. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar