HAMAS 33. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), kuruluşunu ilan etmesinin 33. yıl dönümü münasebetiyle yapacağı faaliyetler için bugün (13 Aralık Pazar) sabah, Şeyh Ahmed Yasin'in Gazze şehrinin ortasında bulunan evinin önünde start verdi.  

Görüntülenme: 1165 Tarih: 13 Aralık 2020 22:23
HAMAS 33. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

Hamas'ın liderlerinden Nesim Yasin düzenlediği basın toplantısında hareketin, koronavirüs salgını sebebiyle, halkın sağlığını nazarı dikkate alarak 33. yıl şenliklerini iptal etme kararı verdiğini dile getirdi. 

Yasin, hareketin bu yılki etkinliklerini "Filistin Uhdetu'l-Ahrar (Filistin Özgürlerin Taahhüdü)" başlığıyla düzenlemeyi kararlaştırdığını belirtti. Bununla Filistin'in toprağından insanına bütün temel ilkeleriyle Arap ve İslam toplumlarının üzerinde bir emanet olduğunun vurgulanmak istendiğini ifade etti. 

Yasin, "Filistin davasına karşı komploların arttığı, Müslüman ve Arap toplumların kültürlerinin ve pusulalarının yönünün değiştirilmesi planı çerçevesinde siyonist düşmanla ilişkilerin normalleştirilmesi sürecinin ilerleme kaydettiği bu zor şartlarda 33. yıl münasebetiyle 'Filistin Özgürlerin Taahhüdü' sloganının haykırılmasına karar verilmiştir. Düşünceleri ve anlayışları değiştirme amacına yönelik tüm çabalar başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Ümmetimiz büyüktür ve asla zulmü kabul etmez." dedi.

Nesim Yasin açıklamasında ayrıca; "Bugün aynı zamanda bedensel özürlü olmasına rağmen fedakarlık, iyilik, Filistin için safların ve sözlerin birleştirilmesi ve Filistin için cihad konusunda örnek bir kişilik ortaya koyan şehit Ahmed Yasin'i anıyoruz" ifadesine yer verdi. 

Hamas'ın resmi olarak kuruluşu birinci intifadanın başlamasından altı gün sonra, 14 Aralık 1987 tarihinde ilan edilmişti. 

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar