Korsan İsrail'den Suriye'ye Hava Saldırısı

Suriye haber kaynakları, terör rejimi İsrail'e ait savaş uçaklarının ülkenin güneyine hava saldırısı düzenlediğini bildirdiler. 

Görüntülenme: 1059 Tarih: 04 Şubat 2021 12:33
Korsan İsrail'den Suriye'ye Hava Saldırısı

Resmi Suriye haber ajansına (SANA) göre, terör rejimi İsrail savaş uçakları, Suriye'nin güneyindeki Quneitra eyaletine saldırdı.

Sana, Suriye ordusunun hava savunmasının Quneitra'nın güneyinde ateşlenen füzeleri hedefe varmadan düşürmeyi başardığını bildirdi.

Saldırının hedefinin, Şam'ın güneybatı banliyölerindeki Suriye askeri mevzileri olduğu kaydedildi. 

Bazı İsrailli kaynaklar, Suriye'nin güneyine yönelik bu büyük ölçekli saldırılarda Siyonist savaşçıların ana hedefinin Şam Uluslararası Havaalanı bölgesi ve aynı zamanda Golan Tepeleri'nin Suriye tarafı olduğunu söylüyor.

El Arabiya muhabiri, İsrail savaş uçaklarının Şam'ın batısındaki Suriye Ordusu 1.Tümeni'nin 165. Alayının yanı sıra Sahnaya bölgesini de hedef aldığını iddia etti.

Bu arada dün gece meydana gelen hava saldırılarının can kaybına yol açmadığı ve sadece maddi hasara yol açtığı bildiriliyor. 

SANA resmi haber ajansına göre, Suriye ordusu hava savunma sistemleri dün akşam güney bölgesindeki bazı hedeflere yönelik bir İsrail saldırısına karşı koydu ve düşmanın çoğu füzelerini de imha etti.

parstoday

Yorumlar