Her 10 Dakikada 1 Yemenli Çocuk Ölüyor

Suudi koalisyonunun Yemen'deki saldırı ve kuşatmasını durdurmak için henüz ciddi bir adım atmayan BM Genel Sekreteri, Yemen'deki insani durumu çok kötü olarak nitelendirdi ve her 10 dakikada bir Yemenli çocuğun öldüğünü söyledi. 

Görüntülenme: 1098 Tarih: 02 Mart 2021 09:25
Her 10 Dakikada 1 Yemenli Çocuk Ölüyor

Şimdiye kadar Suudi koalisyonunu Yemen'e karşı altı yıllık saldırısını durdurmaya zorlamak için ciddi bir adım atmayan BM Genel Sekreteri, Yemen silahlı kuvvetlerinin Marib eyaletinde ilerleme kaydetmesiyle birlikte çatışmaların durdurulması çağrısında bulundu. 

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, Yemen savaşının başta çocuklar olmak üzere Yemen halkının sağlığı üzerindeki etkisinden bahsetti ve şunları söyledi: ‘Yemenli çocuklar birçok sağlık riskine maruz kalıyor ve Yemen'de her 10 dakikada bir çocuk çatışma ya da hastalık nedeniyle ölüyor.’ 

BM Genel Sekreteri Yemen krizine barışçıl çözüm çağrısında bulundu ve bu hedefe ulaşmak için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini söyledi. 

Suudi koalisyonunun sorumluluğundan ve Yemen'e yönelik kapsamlı kuşatmasından bahsetmeyen Guterres, Yemen'deki insani durumu çok kötü olarak nitelendirdi ve yardım kuruluşlarının buradaki çalışma programlarını askıya almak zorunda kaldığını söyledi. 

Antonio Guterres ayrıca şu ifadelerde bulundu: ‘Bu yıl Yemen'de 3,5 milyar dolarlık insani yardıma ihtiyacımız var ve bu yardımın azaltılması en çok çocukların etkileneceği felaketlere yol açacak. 

Tüm Yemenli tarafları, Yemen’deki çatışmalara barışçıl bir çözüm bulmak için BM Özel Temsilcisi Martin Griffiths ile çalışmaya çağırıyorum. 

Yemen'de barışı sağlamanın tek yolu, derhal ateşkes sağlamak ve güven inşa etmek için önlemler almaktır, ardından siyasi bir süreç başlayacaktır. 

400 bin Yemenli çocuk ciddi şekilde yetersiz besleniyor ve hemen tedavi edilmezse ölebilirler. 

Yemen’e bağışta bulunacak herkesi, bu ülkeyi saran kıtlığı sona erdirmek için BM’nin yardım çağrısına cevap vermeye çağırıyorum. 

Yemen'deki bu beyhude çatışmayı hemen durdurmalı ve bu çatışmanın korkunç sonuçlarını derhal ele almalıyız.’ 

rasthaber

Yorumlar