Dünya Kudüs Haftası Başladı

Miraç Kandili ve Kudüs’ün Selahaddin Eyyubi tarafından fethinin yıldönümünü içeren 8-14 Mart tarihleri arasında düzenlenecek faaliyetlerle Kudüs’ün yeniden özgürlüğüne kavuşması yolunda bir adım daha. 

Görüntülenme: 2418 Tarih: 08 Mart 2021 16:36
Dünya Kudüs Haftası Başladı

Miraç Kandili ve Kudüs’ün Selahaddin Eyyubi tarafından fethinin yıldönümünü içeren 8-14 Mart tarihleri arasında düzenlenecek faaliyetlerle Kudüs’ün yeniden özgürlüğüne kavuşması yolunda bir adım daha atılacak.

Filistin Âlimler Birliği’nin organizasyonuyla 8 ila 14 Mart 2021 tarihleri arasında önemli bir çalışmada bulunulacak. Bu bağlamda çok sayıda ülkede onlarca kurum ve STK’nın işbirliğiyle ‘Uluslararası Kudüs Haftası’ düzenlenecek. Miraç Kandili ve Kudüs’ün Selahaddin Eyyubi tarafından fethinin yıldönümünü içeren Recep ayının son haftasında gerçekleşecek faaliyetlerle Kudüs ve Filistin topraklarının özgürlüğü doğrultusunda kıymetli çalışmalar yapılacak. Dünyanın birçok noktasında düzenlenecek olan Uluslararası Kudüs Haftası’nın bir durağı da Türkiye olacak. Türkiye’den Diyanet İşleri Başkanlığı düzeyinde katılımın olacağı programa çok sayıda STK da iştirak edecek. Uluslararası Kudüs Haftası kapsamında Türkiye’de Kudüs’e ilişkin dersler, vaazlar, online konferanslar yapılacak. Önümüzdeki Cuma namazı Kudüs Cuması olacak ve Kudüs’e dair bir hutbe verilecek. Gerçekleştirilecek çalışmalarda Kudüs’ün önemi ve Kudüs için neden çalışılması gerektiği anlatılacak. Kudüs’teki durumun aktarılacağı faaliyetlerde işgalcilere karşı ne yapılabileceği de ele alınacak.

ÖNEMLİ PROJELER BAŞLATILACAK

8 ila 14 Mart 2021 tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Kudüs Haftası’nda Kudüs davası için değerli projeler hayata geçirilecek. Bu doğrultuda Kudüs’teki Kur’an kurslarının ve okulların desteklenmesi adına çalışmalar gerçekleştirilecek. Yine Kudüs’teki tadilat çalışmalarını desteklemek için projeler oluşturulacak. Kudüs’teki işgal nedeniyle zor durumda olan Filistinliler için de bir proje başlatılacak. Öte yandan bu hafta içerisinde Uluslararası Kudüs Haftası’na ilişkin olarak sosyal medyada Türkçe, Arapça ve İngilizce hashtag çalışması yapılacak.

ÇOK SAYIDA ÜLKEDE ELLİYİ AŞKIN STK KATILACAK

Recep ayının son haftasında düzenlenen Uluslararası Kudüs Haftası doğrultusunda çok sayıda ülkede faaliyetler gerçekleştirilecek. Katar, Kuveyt, Suudi Arabistan, Malezya, Pakistan gibi ülkelerde düzenlenecek programlara elliyi aşkın uluslararası kurum ve STK ve âlimler birlikleri katılacak. Bir hafta boyunca her ülkede birbirinden farklı faaliyetlere imza atılacak. Kudüs ve Filistin davası kapsamında Müslümanlara düşen görev irdeleneceği hafta boyunca medya alanında da çalışmalarda bulunulacak.

ÇALIŞMALARI BÜTÜN BİR YILA YAYMAK AMAÇLANIYOR

Uluslararası Kudüs Haftası’nda yapılacak faaliyetler doğrultusunda Kudüs için yıl boyunca etkili bir şekilde çalışmalarda bulunulması hedefleniyor. Değerli çalışmalara imza atılacak programların amaçları arasında Kudüs bilincini ve farkındalığını artırmak, Filistin halkıyla dayanışma halinde olmak, Kudüs’ün Yahudileştirilmesi çalışmalarına karşılık uluslararası bir hareketlilik oluşturmak gibi hususlar yer alıyor. Kudüs için çalışma yapan kurumları bir araya getirecek ve fikir alışverişinde bulunulmasını sağlayacak Uluslararası Kudüs Haftası’nda Müslüman ülkelerin işgalci İsrail rejimi ile normalleşmelerini önleme maksadıyla İslam ülkelerinin hükümetleri de teşvik edilecek.

İSRAİL REJİMİ İLE “NORMALLEŞME”NİN HARAM OLDUĞU İFADE EDİLECEK

Müslüman halkların en büyük problemleri arasında yer alan işgalci İsrail rejimi ile “normalleşme” konusu da Uluslararası Kudüs Haftası’nda ele alınacak.  Yapılacak programlarda İsrail ile “normalleşme”ye karşı durabilmek adına neler yapılması gerektiği değerlendirilecek. Ayrıca işgalci İsrail ile normalleşmeye karşı bir misak imzalanacak. Söz konusu misakta İsrail ile “normalleşme”nin haram olduğu ifade edilecek.

MİLLİ GAZETE/BEKİR ŞİRİN

Yorumlar