Hamas'tan Suudi Arabistan'a Çağrı: Filistinli Esirleri Serbest Bırakın

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da iki yıldır cezaevinde tutulan temsilcisi Muhammed el-Hudari ve oğlu Hani el-Hudari başta olmak üzere tüm tutukluların serbest bırakılma çağrısını yineledi. 

Görüntülenme: 1227 Tarih: 15 Nisan 2021 09:57
Hamas'tan Suudi Arabistan'a Çağrı: Filistinli Esirleri Serbest Bırakın

Konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada Hamas Sözcüsü Berhum, Suudi Arabistan makamlarının, hiçbir suça bulaşmayan ve mevcut yasaları çiğnemeyen Filistinli tutukluları hapiste tutmak veya işkencelere tabi tutmak yerine ülkelerine yaptıkları hizmetlerden ötürü taltif etmesi gerektiğini vurguladı.

Filistinli tutukluların tutukluluk hallerinin devam ettirilmesini gerektiren hiçbir gerekçenin söz konusu olmadığına dikkat çeken Berhum, “Suudi Arabistan'daki Filistinli tutukluların serbest bırakılma vakti geldi. Özellikle de İslam ümmeti olarak bu günlerde idrak ettiğimiz Ramazan ayı hürmetine bunun yapılması lazım. Dini vecibe ve ahlaki değerler, Suudi Arabistan yönetiminin tüm tutukluları bir an önce serbest bırakmasını ve ailelerine kavuşturmayı zorunlu hale getiriyor.” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan uluslararası Af Örgütü geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada el-Hudari’nin yetersiz tıbbi kontrol ve tedavi hizmeti eksikliği nedeniyle sağlık durumunun ciddi risk altında olduğunu duyurmuştu.

Diğer taraftan Hamas Sözcüsü Hazım Kasım, uzun zamandır Suudi Arabistan’da kötü hapishane koşullarında tutulan Hamas temsilcisi el-Hudari’nin, sağlık durumunun ağırlaşarak tehlikeli boyutlara ulaştığını açıklamıştı.

Filistin İslami Direniş Hareketi’nin (Hamas) yıllardan beri Suudi Arabistan'da temsilciliğini yapan Dr. Muhammed el-Hudari ile oğlu Hani, 4 Nisan 2019 tarihinde bu ülkede hapse atılmıştı. El-Hudari, ailesiyle birlikte 25 yıldan beri Suudi Arabistan'da ikamet ediyor.

Bu süre içinde sürekli Filistin davasına hizmet verdi ve Suudi Arabistan ile Filistin halkı arasında kardeşlik bağlarının güçlendirilmesi için sürekli çaba sarf ettiler.

Merkezi Cenevre'de bulunan Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, 6 Eylül 2019 t

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar