Direniş Liderleri Gazze'de Düzenlenen Şehitleri Anma Töreninde Önemli Açıklamalar Yaptı

Filistinli liderler, direniş güçlerinin, halkı ve kutsalları hedef alan her türlü saldırıyı püskürtmeye hazır olduğunu vurgularken, son İsrail saldırılarına karşı büyük başarıların elde edildiğine dikkat çekti. 

Görüntülenme: 1175 Tarih: 28 Mayıs 2021 01:47
Direniş Liderleri Gazze'de Düzenlenen Şehitleri Anma Töreninde Önemli Açıklamalar Yaptı

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Kudüs Kılıcı Operasyonu sırasında terör devleti İsrail’in barbar saldırılarında katledilen şehitlerin ailelerini onurlandırmak üzere Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentinde anma töreni düzenledi.

Hamas hareketinin Gazze Sorumlusu Yahya es-Sinvar’ın yanı sıra direniş grupları liderleri ve İslami cemaatlerden kanaat önderlerinin iştirak ettiği anma etkinliği, binlerce Filistinlinin yoğun ilgisi eşliğinde gerçekleşti.

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Halil el-Hayye, törende yaptığı konuşmasında, “Kudüs, bizim ve cihadımızın kıblesi olarak kalmaya devam edecektir. Davamız budur. Bizler, işgalden kurtulmaya hasret, özgürlüğü özleyen bir halkız.” ifadelerini kullandı.

İşgalcilerin, ırkçıların ve zalimlerin, Filistin topraklarında yaşamaya hakkı olmadığının altını çizen Hamaslı yönetici, Kudüs Kılıcı Operasyonu’yla, İsrail’in belini kırdıklarını, yönetimine diz çöktürdüklerini ve şehirlerine korku saldıklarını söyledi.

Ambargo şartları altında ve kısıtlı imkanlara rağmen işgal ordusuna karşı büyük başarılar kazandıklarına dikkat çeken el-Hayye, büyük zafere inançlarının tam olduğunu belirtirken, Allah’ın yardımının kendileriyle beraber olduğundan şüphe etmediklerini belirtti.

Konuşmasında el-Hayye, Hamas’ın askeri kanadı durumundaki İzzeddin Kassam Tugayları Genel Komutanı Muhammed Dayf’ın İsrail’e uyarısına atıfta bulunarak, işgal ordusunun saldırılarını artırması durumunda direniş güçlerinin vereceği karşılığın da aynı oranda sertleşeceğini vurguladı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar