Siyonist Rejim Direniş Gruplarının 'Bayrak Yürüyüşü'ne Vereceği Tepkiden Çekiniyor

İsrailli askeri yetkililer, Yahudi yerleşimcilerin önümüzdeki Perşembe günü Kudüs’te düzenlemeyi planladıkları Bayrak Yürüyüşü’nün tehlikesine dikkat çekerek, yürüyüşün Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nde gerginliği tırmandırabileceği uyarısında bulundu. 

Görüntülenme: 1393 Tarih: 07 Haziran 2021 16:14
Siyonist Rejim Direniş Gruplarının 'Bayrak Yürüyüşü'ne Vereceği Tepkiden Çekiniyor

İşgalcilere ait Walla sitesi, bu görüşün bugün işgal polisi, istihbaratı, ordusu ve bakanlıklarından yetkililerin katılımıyla yapılacak değerlendirme toplantısı öncesinde dile getirildiğini yazdı.
 

Haberde, Bayrak Yürüyüşü’nün düzenlenmesi halinde büyük bir çatışmanın yaşanabileceğine dair istihbarat bilgilerinin toplantıda ele alınacağı ve işgal ordusunun Hamas’ın Gazze’deki lideri Yahya es-Sinvar’ın dünkü tehditlerini ciddiye aldığı ifade edildi.
 

İşgalcilere ait “Kan” sitesinde ise Kudüs’te Bayrak Yürüyüşü gerçekleştirilmesi üzerine çıkabilecek büyük bir çatışma ihtimaline karşı işgal ordusunun teyakkuz halinde olduğu belirtildi.
 

İsrailli bir askeri yetkiliye dayandırılan haberde, tarafların durumun hassasiyetinin ve çatışma çıkabileceğinin farkında olduğu kaydedildi.
 

İşgalcilere ait sitenin haberine göre, askeri yetkili, “Kudüs’te yaşanacak herhangi anormal bir durum tüm bölgeyi alevlendirebilir. Batı Şeria ve Gazze Şeridi’nin her yanında gerginlik yükselebilir. Bu sebeple sorumlu hareket etmek ve siyasi hesaplardan uzak sağlıklı bir karar almak gerekir” dedi.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar