Hamas'ın Kudüs'teki Sözcüsü Muhammed Hammade'den Siyonistleri Kızdıracak Açıklamalar

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), siyonist İsrail’e karşı koymakta büyük önem taşıyan bomba gibi meselelerin, işgal altındaki Kudüs ve mahallelerinde patlamaya hazır halde beklediğini vurguladı. 

Görüntülenme: 953 Tarih: 16 Haziran 2021 07:44
Hamas'ın Kudüs'teki Sözcüsü Muhammed Hammade'den Siyonistleri Kızdıracak Açıklamalar

Filistin Enformasyon Merkezi’ne özel açıklamalarda bulunan Hamas'ın Kudüs'teki Sözcüsü Muhammed Hammade, “Filistinliler ve Kudüslülerin, Doğu Kudüs'te bulunan Bab el-Amud (Şam Kapısı) bölgesinde provokatörlere meydan okuması nedeniyle Bayrak Yürüyüşü’nün istenildiği şekilde düzenlenmesine mecbur kalınması sonucu işgalci İsrail ve Yahudi yerleşimciler hezimete uğratıldı.” ifadelerini kullandı.

Filistinli Araplara kan kusturan terörist Yahudi örgütlerin, Kudüslülerin güçlü iradesi karşısında hayal kırıklığına uğradığını aktaran Hammade, İsrail tarafının yoğun zafer propagandasının gerçekleri yansıtmadığını belirterek, yürüyüş sonrası ortaya çıkan tablonun gerek eski İsrail yönetimlerini gerekse de göreve yeni gelen koalisyon hükümetinin içinde debelendiği başarısızlığı simgelediğini ifade etti.

Siyonist İsrail’in, Müslümanların duygularını tahrik etmekle ateşle oynadığını aktaran Hamas Sözcüsü, aracı ülkelerin, Filistinlilerin kutsallarını çiğnemeyi ve insanlık dışı suçları işlemeyi durdurması için İsrail’e baskı yapması gerektiğinin altını çizdi.

Özgürleştirilmiş eski esirlerden ve Hamas yöneticilerinden olan Hammade, Bayrak Yürüyüşü’nün, önce onaylanması sonra iptal edilmesi ve bunun üç defa tekrarlanması sonucunda yürüyüşün geleneksek usullerden farklı olarak gerçekleşmesinin İsrail için mağlubiyet ifade ettiğini söyledi.

Hammade, İsrail makamlarının, söz konusu provokatif eylemin sorunsuzca bitmesi için bütün güvenlik birimlerini seferber ettiğini, güvenlik önlemlerini had safhaya çıkardığını ve Kudüs sokaklarını işgal güçleriyle doldurduğunu aktararak, tüm bu adımlara rağmen amacına ulaşamadığını kaydetti.

Açıklamada, Bayrak Yürüyüşü ile ortaya çıkan İsrail hezimetinin, Kudüs, Batı Şeria ve 48 Toprakları’ndaki Filistin halkı ile direniş gruplarının Kudüs Kılıcı Operasyonu’nda elde ettiği zafer mukabilinde İsrail’in tattığı başarısızlığı derinleştirdiği değerlendirilmesinde bulunuldu.

İsrail güçlerinin, Bayrak Yürüyüşü sırasında İsrail bariyerlerini aşan ve işgal altındaki Kudüs'ün Bab el-Amud bölgesine ulaşan Kudüslü murabıtlara yönelik saldırılarının da işgal rejiminin vahşet ve caniliğinin kanıtı olduğuna vurgu yapıldı.

İsrail yönetimine verdikleri mesajların çok açık ve net olduğunu ilave eden Hammade, “Kudüs kırmızı çizgimizdir. İsrail, yok oluncaya kadar bizden sadece ve sadece direniş ve mücadeleyi görecektir.” dedi. 

Hamas’ın önemli isimlerinden Hammade, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamalarda, Bab el-Amud bölgesinde yüzlerce İsrail bayrağına karşı Filistin bayrağını dalgalandıran yiğit Filistinlileri selamladı.

Açıklamada, “Siyonist askeri kışlası gibi bir yerde yüzlerce Yahudi yerleşimci arasında Filistin bayrağını havalandırmak, ‘İsrail yürüyüşünün’ merkezinde büyük bir meydan okumadır. Tüm dünyanın gördüğü bu fotoğrafla İsrail hezimete uğratıldı.” denildi.   

Hammade, “İşgal altındaki 48 Toprakları, Batı Şeria ve Kudüs'teki halkımıza selam olsun. Gazze Şeridi'nde fedakârlık yapmakta bir an bile tereddüt etmeyenlere selam olsun. Halkımız, Kudüs'ün kırmızı çizgi olduğu mesajını tüm dünyaya vermeye hazırdır.” ifadelerini kullandı.

Filistin halkının daima dimdik ayakta olduğuna ve hiçbir zaman düşmana boyun eğmediğine işaret eden Hamaslı yönetici, Kudüs ve Mescidi Aksa için canlarını feda etmeye hazır olduklarını söyledi.

Bölgedeki gerilimi hafifletmek ve muhtemelen çatışmaları önlemek için bazı tarafların aracı olduğuna değinen Hammade, sabahın erken saatlerinden itibaren bazı aracıların Filistinli gruplarla temasa geçtiğini doğruladı.

Diğer taraftan Filistin Kızılay’ı, ırkçı eylemleriyle tüm dünyanın tepkilerini çekmeye devam eden aşırılık yanlısı Yahudi örgütlerin organize ettiği Bayrak Yürüyüşü’nü durdurmak istemeleri üzerine Filistinliler ile işgal güçleri arasında çıkan çatışmalarda 33 Filistinlinin yaralandığını duyurdu.

Öte yandan siyonist Binyamin Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen aşırı sağcı İsrail Milletvekili Ben-Gvir’in yanı sıra binlerce Yahudi yerleşimcinin katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüş, dün akşam saatlerinde işgal altındaki Doğu Kudüs'ün ana kapılarından biri olan Bab El-Amud (Şam Kapısı) bölgesine kadar ulaştı. Şam Kapısı, uzun bir zamandır faşist Yahudilerin ırkçı şiddet eylemlerine tanıklık ediyor.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin yürüyüşe tepki gösteren Filistinli direnişçileri dağıtmak için sert müdahalelerde bulunduğunu ve basın mensuplarına zor anlar yaşattığını aktardı.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar