48 Topraklarındaki Faili Meçhullerin Arkasında Şabak Var

İsrail merkezli Kanal 12 televizyonun yayınladığı bir rapora göre, işgal altındaki 48 Toprakları’nda yaşanan şiddet ve organize suç kaynaklı saldırıları yönetenlerin kahir ekseriyetinin, İsrail İç İstihbarat Servisi Şin-Bet (Şabak) ajanları olduğunu ortaya koydu. 

Görüntülenme: 1123 Tarih: 01 Temmuz 2021 14:55
48 Topraklarındaki Faili Meçhullerin Arkasında Şabak Var

Söz konusu televizyon kanalının aktardığı bilgilere göre, İsrail güvenlik makamlarındaki bir yetkili, İsrail Polisi Başmüfettişi Yakup Şiptay ve İsrail İç Güvenlik Bakanı Omer Bar Lev görüşmesi öncesi düzenlenen bir ön toplantıda, işgal altındaki topraklarda cereyan eden hadiseler hakkında bazı bilgileri paylaştı.

Toplantıda İsrailli yetkili, “Arap toplumunda ciddi suçlara öncülük eden faillerin büyük çoğunluğu Şin-Bet ile bağlantılıdır. Bu durum polisin elini kolunu bağlıyor. Dokunulmazlıktan yararlanan bu işbirlikçilere zarar veremeyiz.” ifadeleriyle Arap Filistinlilerin yoğunlukta olduğu 48 Toprakları’nda yaşanan faili meçhul cinayetleri örtbas ettiklerini itiraf etmiş oldu.

Kanal 12 televizyonu, İsrail Polisi Başmüfettişi Yakup Şiptay’ın, İsrail İç Güvenlik Bakanı Omer Bar Lev ile yaptığı görüşmede, "ırk merkezli işlenen suçlar" olarak nitelendirdiği suçlarla başa çıkmak için gerekli araç ve becerilerin eksikliği hakkında iddialarda bulunduğunu belirtti.

İsrail polisi ve güvenlik güçlerinin, Kudüs ve Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları protesto etmek üzere Filistinlilerin sokaklarda başlattığı isyan girişimlerini bastırdığını ileri süren Bar Lev, söz konusu görüşmede, Arapların, geçen mayıs ayında Yahudi yerleşimciler ile Filistinli Arapların bir arada yaşadığı şehirlerde patlak veren şiddet olaylarına göz yumduğu için İsrail polisini suçladığını aktardı.

İşgal güçleri, Mescidi Aksa ve Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılara karşı protestoların düzenlendiği Arap nüfuslu işgal altındaki kentlerde yüzlerce Filistinliyi gözaltına almıştı. Filistinli uzmanlar, o dönemde gerçekleştirilen tutuklama operasyonlarının, daha önce benzeri görülmemiş bir tutuklama dalgası olduğuna dikkat çekmişti.

Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar